Hoppa till innehåll

Här går det av bara farten..

december 3, 2015

När jag väl hade kommit igång med sömnaden gick det av bara farten och jag sydde mig en outfit till. Så. Himla. Härligt. Och då är det ju lika bra att jag skriver ett blogginlägg om det också! Hej vad det går!.. Den där bubblan jag befunnit mig i ända sedan Ture föddes då jag inte kunde göra något annat än sköta om honom och i övrigt var som en tankspridd zombie verkar ha lyft lite.. Helt plötsligt börjar jag känna mig som mig själv igen, lite som jag var innan, fast nu är jag mamma också..

Bekväma kläder är fortfarande ledordet och en vid kjol i en ultra-mjuk ganska tjock bomullsflanell parades med en baseball-tröja i tunn och slinkig bomullsjersey. Avslappnat med lite 50-tals vibb var tanken jag hade i huvudet när jag sydde… Skulle jag gått ut (annat än på gården där gummistövlar är det som gäller) så hade Saddle Shoes varit ett självklart val för rätta stilen.3dec154.jpgUnder kjolen har jag dessutom en underkjol i flanell för ökad värme, nog för att vi eldar i vedspisen såhär års men ibland är det ändå lite kyligt i stugan och då är ju flanell rackarns mysigt..3dec153.jpgEgentligen skulle jag ju haft en röd bandana om pin-curlsen men den hade försvunnit (hittade den sen som tur var) och istället fick en röd sjal i sidenchiffon duga. Men vem är jag att klaga på sidenchiffon å andra sidan, det är ju himla fint om håret det med och eftersom det är tunnare material så torkar det ju faktiskt lite fortare…3dec152.jpgJag är lite ovan att sy ringningar såhär med muddkant men det funkade rätt bra iallafall, fast jag kände att jag får träna lite på att sy i trikåtyger för det var ett tag sen.. Det är ju rackarns roligt med trikå (jag hade glömt det) och på overlocken går det ju undan så man får akta fingrarna. Jag har velat ha en sådan här baseballtröja hur länge som helst, tänk att jag inte kom på att sy en förrän nu! Egentligen är det ju bara en t-shirt med raglan ärm och kontrasterande tyger. Men men, man kan inte komma på allt med en gång..3dec15.jpg

I made another outfit the other day. I love that the new-mommy-bubble when I could’t think of anything but the baby has disappeared somewhat and I manage to be a little more like the person I was before. That person sews and it’s wonderful that I have had time to do that. Very therapeutic.. The thing for me now a days are comfortable clothes and this wide skirt is in a thick cotton flannel, perfect for the seasons cold weather. To match it and make the style casual I made a baseball tee, I always wanted a shirt like this. Why I haven’t made one before now is a mystery.. I love it and sure will make several more…

2 kommentarer leave one →
 1. Ulla permalink
  december 3, 2015 5:06 e m

  men visst är det härligt att kunna kombinera på ett bra sätt både barn och annat.

 2. Anna permalink
  december 4, 2015 7:23 f m

  Du är sjukt bra på att sy!!! Blir grön av avund 🙂

  Kul att du är åter i etern med. Har varit tomt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: