Hoppa till innehåll

Härliga höst!

oktober 15, 2015

15okt157

Höstväder när det är som allra bäst, med krispigt kall luft men ändå den där värmande solen och alla färgerna som nästan får en att storkna av välbefinnande. Vi brukar gå ut på gården och vara ute några timmar mitt på dagen lillen och jag. På med björndräkten (som sedan jag fotade har blivit för liten) och så sitter vi ett tag och bara njuter…

15okt153

Hellre en liten björn i famnen än tio i skogen som man brukar säga. 🙂

15okt154

Just nu är det dessutom sådär bra väder att det blir perfekt lagom varmt i en stickad tröja och en av mina älskade Pendleton-jackor.. Den här blå bänken vid ladugårdsväggen är ett riktigt bra ställe att sitta och tänka på.. Både maken och jag kan sitta här i timmar och filosofera. Man njuter av lugnet, tittar på djuren och kanske planerar i huvudet vad som skall göras härnäst på gården. Livskvalité med andra ord, på en blå bänk.

15okt152

Den här gamla Emmaljunga’n är Tures favoritplats, och han somnar oftast som en stock efter bara några minuter.. Den var bland det första som köptes när vi fick reda på att vi väntade barn. För självklart skulle vi ha en retro-vagn, så mycket bättre gung i och tillräckligt stabil och lättkörd så man kan knata runt på gården i ojämn terräng utan svårigheter alls… Så är den ju himla snygg också och det skadar ju inte.

15okt15När jag är ute och kan passa dem släpper jag ut getterna ur hagen så de får gå på lösa. Men de kräver lite passning som sagt, inte för att de skulle rymma utan för att de gärna går till mina nyplanterade äppleträd och mumsar. De vet precis att de inte får, och de vet precis när jag börjar bli ouppmärksam. Då smyger de dit så jag efter ett tag upptäcker dem och får springa och jaga bort dem de små luringarna.  15okt155

Förutom äppleträden är infiltrationen vi grävde förra året en riktigt bra plats att äta på också, vilket uppmuntras för att spara på min stackars trädgård . Eftersom jorden blivit vänd där och del av fyllningen är sand från ängen blev det en väldigt stor artrikedom bland gräset som växte upp. Ängsblommor och gräs av alla möjliga slag och ett riktigt smörgåsbord för en get… Och vilken bonus sen att det är en stor kulle som man kan se långt ifrån, för att klättra och komma högre upp är ju sånt som getter älskar…15okt156

One Comment leave one →
  1. november 1, 2015 11:21 f m

    Vilken fantastiskt fin blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: