Hoppa till innehåll

Glad midsommar!!

juni 19, 2015

Hej hej och glad midsommar! Nu blev det ju så där långt mellan inläggen igen och återigen är det gravidtröttma, en hel massa gårdssysslor och så förstås det vanliga arbetet på Färgkraft som kommit emellan. Det här är min standardstil i dagsläget. De rymliga klänningarna jag sydde på ett hyfsat tidigt stadium börjar bli trånga om magen och de matchas allt som oftast med margereteflätor (smidigaste lätt-frisyren) och något av mina fina ärvda förkläden efter gammelmormor (för man stryker ju i med framparten jämt å ständigt å då är ju förkläde bästa skyddet för att inte lorta ned sig totalt där fram)… Resultatet blir väldigt gammaldags bond-morigt, som synes. Jag kan intyga att den bondmor-iga känslan är extra stark när man i långsamt mak vaggar ut till stallet om morgonen för att mjölka getterna under tiden maken leder ut hästarna till hagen åt mig…

19juni

Jag kan även intyga att jag trivs som fisken i vattnet med att kännas mig bondmorig.. Rackarns trevlig och gemytlig känsla, som att man hämtar styrka och kraft från äldre tiders kvinnor, speciellt min gammelmormor Agnes som var en riktigt rejäl kvinna och som jag älskar att inspirera mig av även om jag aldrig fick chansen att träffa henne… Idag ska vi fira midsommar genom att dra fårnät för att utöka get-tjejernas hage (rättare sagt, maken och mamma ska sätta staket, jag får bli arbetsledare från en sittplats i närheten då grovarbete numera går bort).. Sen blir det dags att grilla en bit från en glad gris och bara insupa den härliga om än regniga sommaren, kanske plocka en liten blombukett att ta in och sedan ta kvällen ledigt, kanske gå och lägga sig tidigt… En midsommar precis i min smak med andra ord. Hoppas ni får en fin midsommar!!

19juni2

/Long time no see again. It’s been a while and I just popped in to wish you all a happy midsomer! This is my go-to-style at the moment, one of all the no longer so roomy dresses I made earlier this spring and one of my great grandmas aprons.. Braided hair (its the easiest) that makes me feel even more like a old time farmers wife.. /

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: