Hoppa till innehåll

Get-kärlek!

maj 10, 2015

Igår hade vi rackarns fint väder och jag tog tillfället i akt att få lite sol och frisk luft. Just nu är det ju fortfarande vila som står på agendan på helgerna och även om det finns massor att göra på gården såhär i vår-tider så det riktigt kliar i fingrarna så försöker jag låta bli för att inte trött ut mig (Det är svårt!).. Då är det bra med den här stolen placerad på bästa stället i gethagen där man kan sitta i timmar och vila men ändå känna att man får något gjort.. Man umgås ju med getterna och det är ju nog så viktigt…10maj1

Det här är deras sommarhage, sen får de även gå med hästarna i deras hagar ibland.. De har stora stenar att skutta på och grisarnas gamla hus att söka skydd i om det skulle komma en skur (getter avskyr regn)… Småttingarna börjar bli stora och när jag inte sitter i stolen är det en favorit att skutta på..10majBetty tittar på mig från andra sidan staketet när jag är på väg till min plats i hagen. Den här geten alltså, en riktig favorit, ledaren i flocken och en riktigt guldgruva på mjölk.. Nu när jag separerar dem från killingarna på natten ger Betty ensam ungefär 1,5 liter på morgonen och detta är ändå bara hennes första säsong (de producerar oftast mer mjölk när de blivit lite äldre). Lätt som en plätt att mjölka, står still och är hur duktig som helst.. 10maj88

Jag tar fram min stickning och stickar några varv. Men oftast blir det ju att man bara sitter och studerar getterna och lyssnar på fåglarna som kommit igång och kvittrar så det dånar om det mellan björktopparna..10maj89

Man får ibland se upp, för med jämna mellanrum hoppar nån upp på taket och ställer sig och tittar ned på en där man sitter på sin stol bredvid get-huset. De är ju nyfikna de där getterna. Aktar man sig inte får man killingen i knät och då kan ju luften gå ur en om man inte är beredd på’t.

10maj9Söta Flora! Världens finaste ansikte och de där uttrycksfulla ögonen. Det här är en väldigt eftertänksam get och man känner verkligen hur hon iakttar och funderar till skillnad från lille Alfred som mer kör på och är som han är…. Så roligt att se hur personliga och olika de kan vara från individ till individ…

/We had a very splendid day yesterday with sunshine and lovely weather.. I took the opportunity to sit outside and rest to get som sun and fresh air. The weekends still is all about resting and getting my energy back after the week.. The best place to be outside is in the goats pen, I can sit there for hours.. The knitting in my lap, making a few stitches from time to time but mostly regrading the goats while the go about doing their business. (Especially the little ones that keep playing together in a most amusing way)… /

4 kommentarer leave one →
 1. maj 10, 2015 3:38 e m

  Ljuvligt!!! Kram kram

  • maj 10, 2015 3:39 e m

   Ja, väldigt härligt. Så skönt att kunna vara ute utan att frys äntligen å få lite D-vitamin! Kram!

 2. maj 13, 2015 6:45 e m

  Vilka fina getter du har, ser ut som ett roligt sällskap 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: