Hoppa till innehåll

Rutig klänning och lånekofta…

april 29, 2015

Jahadå, här går det i snitt en vecka mellan uppdateringarna trots eviga intentioner att det ska bli lite oftare.. Även om min nässelkur har haft verkan (kollade järnvärdet igår och det hade gått upp lite så barnmorskan var imponerad!) är jag ruskigt trött alltsomoftast. Tänk att det ska ta så på krafterna att bära en liten människa i magen.. Här kommer iallafall en ny klänning som jag sydde häromveckan. Är ju fortfarande helt otänkbart med något klädesplagg som klämmer någonstans. Tryck-känsligheten från början av graviditeten vill inte släppa så det är ”relaxad” passform som gäller och det är ju rackarns skönt faktiskt.. Här i en somrig blå bardot-rutig bomull. När jag har på mig den här får jag nästan lust att ta på med ett huckle och gå ut och hjälpa till med hö-skörden eller  packa en picknick korg med smörgåsar av sirapslimpa och mjölk ur glasflaska. Tur att jag slipper skörda hö för det verkar jobbigt, men jag skulle ju kunna gå ut och ge maken en fika-korg med sirapslimpa för all del.. Just nu ägnar han nämligen helgerna åt att bygga ett hus till getterna åt mig…

29april22

Bekvämast i världen skulle jag säga.. Med fickor framtill såklart, hur kunde jag klara mig utan fickor förr??

29april2

Klassiska rutor krävde klassiska knappar så det fick bli enkla vita pärlemorsknappar..

29april

Eftersom jag ändå höll på att fota tröjor för jobbets räkning så lånade jag den här favoriten som alltid åker på när vi är på mässa. Perfekt kort och perfekt ärm när man vill ha något som värmer men inte värmer för mycket..Äntligen har jag börjat stickat en egen (den där blå från förra inlägget) och även om jag gjort missar hit och dit pågrund av att jag inte är skärpt nog (igen den där tröttheten) så kommer den nog bli färdig snart, lagom till början av sommaren tänker jag. Har stort sett bara ärmarna kvar nu.. ”Tea for two” heter modellen och det är min eminenta moder som gjort mönstret! (finns här att köpa om man vill)

29april4

/Plaid dress that I made the other week and a cardi I borrowed from work when I had a bunch of cardigans at home for taking photos.. I’ve been planning to make the blogposts come a bit more often of course but this pregnancy-tiredness refuse to go away so I’m glad If I manage once a week.. /

2 kommentarer leave one →
  1. april 30, 2015 9:12 f m

    Den där koftan är grym! Har en orange. 🙂

  2. Sara PG permalink
    maj 3, 2015 7:12 f m

    Den där koftan kärade jag ner mig i på Symässan i Stockholm. Önskar jag kunde sticka 😄!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: