Hoppa till innehåll

Glad påsk (och det var ju ett tag sen nu…)

april 8, 2015

Glad påsk i efterskott!! Här blev det en långpaus på bloggen (igen!) Jag som äntligen började piggna till och allt det där. Så helt plötsligt kom en dipp och jag trodde jag skulle gå under av trötthets-koma. Men.. Så tänkte jag efter och kom på en sak, runt vecka 20 börjar ju järndepåerna ta slut. De var ju det de hade sagt men jag glömde totalt bort. Så en tripp till barnmorskan och kolla blodvärdet och visst var det så. Lågt blodvärde gör en ju fasligt trött…8april2

Det är en riktig tur att det är vår och allt börjar spira. För så fort jag nämnde det för mamma (som också glömt det där med blodvärdet) så satte hon mig på en nässel-kur. Nu har jag ätit nässlor varje dag i över en vecka och visst gör det skillnad redan. Det är så skönt att vara lite mindre blek och glåmig och framförallt kunna tänka normalt igen utan att gäspa en gång i minuten och längta hem efter sängen (eller soffan).. Så kom ju påsken väldigt lägligt med sina helgdagar och tid för vila och mycket sol. Gult ute och gult inne, sol i sinne. Påskduken åkte fram och jag frossade i vårblommor, en bukett till varje rum! Påskliljor är en absolut favorit så här års. Finaste och gladaste vårblomman i mitt tycke!8april

Vardagsrummet har badat i sol hela långhelgen och jag har njutit av att sitta där och titta på mina påskliljor och den über-tjusiga vagnen som jag köpte för några veckor sedan. Jag hade redan köpt en fin Emmaljunga från 70-talet (som jag inte kommer ihåg om jag visat upp) men den här kunde jag inte motstå. Från 50-talet (från AW Nilsson i Malmö tror jag) så himla tjusig och ett alldeles förträffligt gung. Den här blir lill-personens finåk tänker jag. Att användas inomhus och torra fina sommardagar. 
8april3

Tills nässlorna verkat än mer är jag glad över att smink finns. Lite foundation, en massa rouge och knalligt läppstift kan få en att vakna till liv på stubben och se mindre spöklik ut. Adderar man dessutom en ny sats färg i håret så är man ju som en ny människa helt plötsligt!
8april5

Jag sydde mig en påskklänning i en sladdrig gammal rayon som var milt krämgul och min gamla favoritcardigan (fynd från Etsy) passade perfekt till klänningen. Är det påsk så är det och då är det ju faktiskt gult som gäller!8april4Trots att jag är i v. 23 nu tycker jag magen är smidig och diskret. Väldigt praktiskt om jag får säga det själv och det gäller att uppskatta rörligheten medan man kan, för det är fortfarande noll problem att släpa grenar från skogen (till getterna) och mocka och stå i på gården.

/Long time no see and happy easter. I had a bit of a blogg-break due to another case of serious pregnant-tiredness. After some time being so tired I couldn’t think I realized that I should check my blood iron levels. And of course, why didn’t I think of it sooner, they where pretty low. So my mom put me on a nettle-course and I’ve been eating nettles everyday now for over a week. With good results! I am a bit less tired and I feel that I’m beginning to come alive again. Thank good for spring and powerful nature remedies! I made this yellow dress for easter and celebrated with my family, rested as much as possible and enjoyed the sunny weather. Just what the doctor (or midwife) ordered! /

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. En som stickar och syr efter gamla mönster permalink
    april 11, 2015 9:49 e m

    Kul att få läsa lite nytt på din blogg! Jag har smygläst din blogg länge utan att kommentera, men jag måste säga att dina kreativa projekt inom sömnad och stickning är mycket inspirerande!

    • april 22, 2015 6:36 e m

      Tack! och välkommen hit! Vad fint att jag kunde inspirera, jag hoppas att jag kan fortsätta göra det i framtiden med! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: