Hoppa till innehåll

Lördag i ny klänning..

mars 7, 2015

Idag har jag sytt klart den här klänningen i kraftig bomull som är min första ”arbets-klänning” i samma modell som jag sytt de senaste gångerna och fullkomligt älskar. Så bekvämt att ha på sig och lättsytt. Det gick så snabbt att sy att jag råkade göra knäppningen till herr-knäppning, men det gör ju faktiskt inget. Även om det är lite ovant att knäppa åt ”fel” håll…

Jag har även insett att även bysten ändras av att vara gravid och därför bör jag ändra på bystinsnitten i mina mönster (vilket jag inte gjort än). Måste komma ihåg att åtgärda det snarast så jag slipper irritera mig på att insnittet sitter onödigt högt.

7mars153

Jag har gosat något ofantligt mycket med killingarna, det går inte att hålla sig borta från stallet längre stunder. Ja just det, killingarna i plural! Igår fick nämligen Betty sin killing också (en liten get-flicka) så nu har vi två, på pricken lika varandra och det går verkligen inte att missta vem som är pappan.

7mars15

Jag har mjölkat och fått närmre en liter getmjölk. Det är nämligen så att Betty producerar så det står härliga till och lill-tjejen hinner inte riktigt med. Så för att undvika mjölkstockning får jag hjälpa till lite i några dagar tills det stabiliserar sig. Inte fy skam det, mjölken är verkligen jättegod (godare än ko-mjölk alla gånger) och det blir nog att vi gör ost av den i slutändan.

7mars155

Jag har provat en ny foundation från Lily Lolo (veganskt, cruelty free och naturliga ingredienser, bra bra!) och tycker den är riktigt bra faktiskt och kommer nog köpa fullsize snart. Kanske lite torrare känsla än den mineralfoundation från Cailyn jag använd tidigare, men inget som stör. Idag testar jag färgen ”Blondie” imorrn blir det ”Barely Buff” som är snäppet mörkare. Läppstiftet jag har på mig är föresten från Idun, färgen Jordgubb och storfavorit fortfarande.7mars154

Jag har bakat sockerkaka och använt två ankägg istället för tre vanliga. Men insett att två gör att det blir väldigt ”äggig” smak så nästa gång tar jag ett ankägg och ett vanligt från mammas hönor istället.. Just den ”äggiga” och lite mäktiga smaken som ankägg har lirar inte bra ihop med gravid-smaklökar. Synd för just nu är ankorna väldigt produktiva så vi har ägg i överflöd.
7mars152Det var min dag! Hoppas ni haft en fin lördag ni med…

/Today I finished this ”work-dress” in a sturdy cotton, I have cuddled with the goat-babies. It’s hard to keep away from them because they truly are the cutest thing ever. I have tried a new foundation from Lily Lolo and liked it a lot. I have milked one of the mama-goats, Betty since she’s making a bit more milk than her baby girl can drink and I don’t want her to get mastitis. I have baked a sponge cake using two duck eggs instead of three ordinary chicken eggs, but realized that I should have used only one since the cake turned out tasting a bit more egg than my pregnancy-tastebuds like…. And that was my saturday!/

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: