Hoppa till innehåll

Söt-chock!

mars 5, 2015

 

Egentligen borde jag vara hur trött som helst idag eftersom jag knappt fick någon sömn igår natt. Men jag är i stället förvånansvärt pigg och hänvisar det helt till kicken av den här söt-chocken som väntar i stallet på mig när jag kommer hem från jobbet.

killing

Igår kväll började vi nämligen märka av en skillnad på Dolly och insåg ganska snabbt att nu är det på gång på riktigt (efter otaliga falska alarm). Jag ville ju vara med när det hände, även om getter brukar ha någorlunda enkla förlossningar så vet man ju aldrig. Det blev till att ta på sig termobyxor, släpa in min trotjänare till brasse-stol in i get-boxen och svepa in mig i en tjock hästfilt och börja vaka.
killing2

Alltså, hur söt får man vara egentligen?.. Alldeles vit som far sin och med en schysst mittbena i fram som tyder på att han kommer få en sådan där härlig syntlugg när han blir större.killing3

Killingar måste vara bland de sötaste djurbebisarna som finns, med den där söta lilla nosen och det lilla bräkandet som han avger lite då och då. Nu har jag en härlig vår att se fram emot med en sådan här söt-chock tillgänglig som är tusen gånger bättre än knark som uppåttjack. För han kommer ju bara bli sötare och sötare, skuttigare och busigare. Så har vi ju en till (eller två) som vi går och väntar på och killingar som busar med varandra gör ju att man nästan storknar.
killing4Det är en sak jag väldigt ofta är tacksam över, härligheten i att äntligen kunna bestämma helt själv och jag känner mig helt plötsligt så vuxen när jag tänker på det. Jag vill ha getter så nu har jag det, punkt! Den stora lyckan i att äntligen få det man vill ha och att ha valmöjligheterna är faktiskt rätt underbar. Speciellt när det resulterar i att man får snusa killing när helst man vill och det vill jag lova är vad jag kommer ägna våren till så fort jag kommer åt….

/I should be tired today after have missed a nights sleep but I’m not. The reason is this little fella, and he is also the reason why I din’t sleep. Late last night he came and I had to stay in the stables to watch that everything went alright and so it did. And now I have the cutest little kid waiting for me when I get home from work, soon it will probably be time for the other goat to start kidding and then he will have a play friend.. So much cuteness…/

One Comment leave one →
  1. Sylvi permalink
    mars 5, 2015 9:55 e m

    Har precis funnit din blogg och den är fullkomligt fantastisk! Djur, sömnad och 20-50-tal vad kan man mera önska! Tack för den fina inspirationen du ger!
    //Sylvi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: