Hoppa till innehåll

Lite sjuksköterska över det hela..

februari 25, 2015

Jag sydde två till klänningar att ha på mässan som var förrförra helgen. Här har vi den ena av dem, som jag nog kände mig mest hemma med, i exakt samma modell som den lila jag visade för ett tag sedan. Min signatur-modell för tiden som kommer verkar det som, för den är både rackarns bekväm och snabbsydd. Win, win!25feb153

I ett av alla mina fina skjorttyger som jag fyndade den där gången då jag köpte upp ett lager efter en affär som lade igen. En mellanblå glansig bomull med små ränder. När jag hittade en redan uppsydd krage (som jag antagligen tänkt ha till något men sedan ändrade mig) beslöt jag att den skulle få hamna på den blå klänningen. När jag sedan satte på ”manschetter” på ärmarna i samma vita bomulls-poplin och sytt i de vita pärlemorknapparna insåg jag att det i princip hade blivit en sjuksköterske-klänning av det hela, utan att jag märkte det under tiden jag sydde. Men inte gör det mig nått, den klassiska sjuksköterske-looken faktiskt ganska tjusig enligt mig..25feb154

Favorit skärpet i vinröd mocka och randig sidenscarf om pin-curlsen.25feb15

Jag funderar på om jag inte borde sy upp ett helt gäng sådana här. Tänker mig några vardagsklänningar i slitstarkt tyg som tål både jobbet i ateljén med färg-stänk och liknande samt djurskötseln hemma utan att förfaras och slitas av många tvättar. Sedan ett gäng i lite finare så man har att variera sig med när man ska ut och se representabel ut. Så var planen iallafall, jag hoppas jag inte somnar i soffan igen som jag brukar göra på helgerna när jag har tid över…25feb152

Fickorär mitt bästapåkläderna jag syr nu förtiden, att jag inteförståtthurviktigafickorär förut. Både till att stå och hänga i och läggaviktigagrejer i som man behöver ha med sig när man ärpåsprång..25feb156Det är märkligt med den där kalaskulan i fram, vissa dagar är den jättestor så det känns som man svalt en badboll och man undrar hur det ska kännas sen (Ojoj!). Sen kommer det vissa dagar då det knappt syns och nu när illamåendet är borta (tack och lov!!) så är det nästan så man glömmer bort det där pyret därinne.  Men bara nästan förstås, för visst går det inte lång tid utan att man drömmer framåt och undrar hur det kommer bli……

 

/I made a few more dresses for the fair we went to the other weekend and here’s one of them. That turned out to be almost like an old nurse-dress, not that I mind at all. I made this in on of my fine shirt cottons that I thrifted years ago when a fabric store was closing down. Medium blue with stripes in different shades of blue together with the white peter pan collar and cuffs. And of course, pockets! My favorite-thing these days…. How could I have made all those dresses before without pockets I ask myself, must have been crazy not to realize how necessary pockets are to a comfortable dress…/

 

 

3 kommentarer leave one →
 1. februari 25, 2015 7:52 e m

  Jättefin! Bra med knäppning i fram med så du kan amma lätt- för det kan bli ofta, väääldigt ofta! och då är det bra att ha matfabriken lättillgänglig 😉 Omlottöverdelar är också himla smidigt, lossa skärpet lite i midjan och fram med tutten 🙂
  Vill passa på att tipsa om bärsjalar också! Min son hade väldigt ont i magen, han bodde nästan vid bröstet och både jag och maken blev snabbt snittsiga på att knyta för nära bröstet (och när han blev lite större också på ryggen) var enda stället han var tyst (nåja) och lugn på… Visserligen så är de flesta barnen lugna och nöjda ändå men jag vill ändå dela med mig av positiva erfarenheter!

  Och du som är så pysslig och älskar att sticka! Börja med tygbjöjor!!! Det hade vi! Superkul att sticka massa ”blöjbyxor” (ytterbyxor) i yllegarn och tova!

 2. mars 13, 2015 12:09 e m

  Hmm, tycker jag känner igen hela uppenbarelsen. Var du på restaurangen vid konstskolan i Göteborg för ett tag sedan? Annars har du en dubbelgångare

  • mars 13, 2015 12:13 e m

   Jo det var jag! Eller på konstakademien där i linne! 🙂 vad spännande det hade varit annars med en dubbelgångare 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: