Hoppa till innehåll

Tre favoriter..

februari 18, 2015

18feb154

Jag har alltid älskat läppstift och i jag har tre relativt nya favoriter på den fronten som jag vill tipsa om som faktiskt kraftigt har konkurrerat ut min tidigare favorit Rouge pur från YSL. Det första är Urban Decay’s Revolution lipstick. Fick av maken i julklapp (efter att önskat det hett i en månad innan jul) och det är ett riktigt trevligt, väldigt pigmentrikt läppstift. Jag har det i färgen 69 som är en knallig röd med lätta undertoner av magenta i det. Knappt så det märks men jämför man det med ett varmare rött läppstift är det klart kallare. Det finns massvis med fina färger i Revolution-serien att välja på dessutom, härligt. Det är dessutom lätt återfuktande utan att vara för glossigt och det sitter väldigt bra för att inte vara ett sånt där uttorkande longlasting-läppstift som aldrig funkar på mina läppar.. 18feb153

Den andra favoriten är ett riktigt glossigt skirt läppstift från Too Faced, La creme heter det i färgen Jelly Bean, som är en fin kall rödrosa nyans som drar lite åt berry-hållet. Väldigt trevlig färg på läpparna och det känns lite som att ta på sig cerat eftersom det är så otroligt återfuktande. Kommer i en fin guldig hylsa och det är väldigt lättburet, en sommarfavorit gissar jag…18feb152

Det tredje läppstiftet, som är det mest nyförvärvade och nog stor favoriten bland de tre kommer från svenska mineralmärket Idun. Färgen heter Jordgubb och läppstiftet är bland det trevligaste vardags-läppstiftet jag någonsin stött på. Det är en tämligen snäll röd som drar åt det varma hållet, läppstiftet är återfuktande och krämigt utan att bli för ”glidit” på läpparna och det sitter förvånansvärt länge för att vara så krämigt. Jag hade det under hela helgen och en mässhelg är verkligen ett eldprov för luften är så torr att man ofta blir torr och fnasig om läpparna efter en dag men inte med det här minsann. Jag trivdes dessutom väldigt bra i den milda varma röda färgen som är en stor kontrast till de knallröda jag brukar använda. Ett riktigt fint vardags-stift som kommer användas mycket och jag tror minsann jag ska titta lite mer på de övriga färgerna i sortimentet. Ett plus dessutom för alla tre är att de är icke testade på djur och innehåller inga mineraloljor, parabener och sånt, sen förstås ett extra plus för Iduns läppstift som dessutom är svenskt.. 18feb15

/I have always loved lipstick and I have three new favorites. Urband Decays, Revolution lipstick in color 69, Too Faced, La Creme lipstick in color Jelly Bean and the swedish mineral brand, Idun in color Jordgubb (thats strawberry 😉 )…. Three very lovely lipsticks in different textures and different shades of red, all necessary in a well sorted make up bag in my opinion…/

3 kommentarer leave one →
 1. februari 18, 2015 2:27 e m

  Vad spännande läsning! Det var nya märken för mig- vi har inte så stort utbud i min lilla stad och jag är folkskygg 😉 Idun har jag visserligen hört talas om- ääääälskar deras foundation och borstar vilket är den enda foundation som inte har kliat ochjag har haft den i säkert tre år nu! (hade ID för ca 8 år sedan och varierat med olika cremévarianter som gett dålig hud) Idun är den enda jag använder numer! Har dock inte tittat på deras läppstift- fy skäms på mig tydligen!
  Var hittar man de andra små skatterna då? Finns det någon kedja som har dem så man kan få se dem live- känns lite läskigt att beställa på nätet ju 😉

  • februari 18, 2015 2:37 e m

   Nja, det vet jag faktiskt inte. För jag beställer allt i sminkväg på nätet. Utban decay och too faced på feelunique och idun på apotea.se har ju inga butiker där jag bor så jag är van på att googla swatches för att se färger och sen visst mått av chansning. Idun kunde jag iofs få tag på på det större Apoteket i stan, men det är två mil dit å Jag hade inga andra ärenden i stan på ett tag 😉 har inte provat deras foundation men kanske borde det, har cailyn mineral foundation, som jag trivts med jätte mycket, har också bara haft id å liknande som kliat förut. Fast iof är cailyn hundralappen billigare så jag fortsätter nog med den så länge den funkar (den köper jag på purecosmetic.se, finns riktig butik i Gbg, annars är det ett tämligen okänt märke) tycker verkligen du ska prova iduns läppstift, jag är super nöjd med det! 👍👌💄

 2. betty permalink
  februari 20, 2015 8:30 e m

  Hej Olivia!
  Tack för en härlig blogg!
  bleker du tänderna?
  Hälsar Betty

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: