Hoppa till innehåll

Ny klänning, gamla skor och en nyhet!

februari 8, 2015

Tjosan hejsan, helgen har gått i sömnadens tecken. Jag sydde en till klänning i nya favoritmönstret och gjorde den i en glansig och fin bomull och jag tänkte inviga den på Syfestivalen i Älvsjö som vi åker till nästa vecka.
8feb15

Den här modellen av ledig skjortklänning som dras över huvudet är min absoluta favorit just nu. Rackarns bekvämt och så vill man ju ha det. 8feb156

Lila som jag nästan aldrig använder men borde mer tycker jag och gröna knappar som kontrast. Det röda mockaskärpet är gammalt arvegods och fickor är ju ett måste på en bekväm-klänning.8feb154

Vill man vara ännu mer bekväm av sig slänger man skärpet och då har man en riktig avslappnad känsla på gång och då blir det helt plötsligt mer 20-30-tal av det hela. Inte fel det heller. Och nu till anledningen dra-över-huvud-klänning i avslappnad stil blivit den nya favoriten. Förutom den uppenbara att det är rackarns bekvämt! Jo… 8feb152

Jag har ju gått och blivit av med midjan jag hade en gång i tiden och minsta tryck på magen gör att jag mår illa. Det är nämligen inte bara Ruby och getterna som väntar smått, det ska även bli en nytt människobarn på gården. Ofantligt spännande, roligt och inte-tro-det-är-sant-känsla över det hela kan jag säga. Men samtidigt som det är en ny grej tar jag det än så länge med ro och känner mig som en i gänget på gården då alla hon-djur (förutom Daisy som ju fortfarande är barn själv) är stadda i samma tillstånd som jag och det är mer än en gång jag av misstag råkat referera till mig själv som dräktig, snarare än gravid. En månad efter Ruby, i augusti är det dags och detta är lite varför det varit så dåligt med uppdateringar under vintern (hösten har jag ingen ursäkt för, förutom den vanliga slängen av höst-tröttma.). December och Januari gick nämligen åt till att må så ofantligt illa och vara så trött att man inte visste vart man skulle ta vägen. Som tur är har det börjat släppa och jag känner mig lite mer som mig själv igen. Fast med en liten kalas-kula som inte består av kanelbullar förståss.8feb153

Nog om det nu och till de gamla skorna. Jag hade totalt glömt bort dessa, trodde faktiskt att jag inte lagt beslag på några till mig själv. Men så hittade jag dem i en låda långt in under sängen och blev mäkta glad. De här är från Dkode får åtskilliga år sedan och bland de sötaste skor som finns enligt mig, att de dessutom matchar perfekt till mocka-skärpet gör inte saken sämre heller.

/So I made a new dress to wear at next weeks fair in Stockholm. Another of those comfy skirt dresses that comes over the head and have no zipper. The reason why I now favor this type of dress is of course the non-existing waist that in the summer will result in a new human in the family. Now I’m one of the gang and every female on the farm (except Daisy of course that still is a baby herself) are expecting. One month after Ruby has her foal it will be my turn. Quite incredible still but nonetheless true….. The shoes are an old couple of Dkode’s that I quite forgot about but found way under the bed, super cute and a perfect match to my favorite suede belt./

5 kommentarer leave one →
 1. Marie permalink
  februari 8, 2015 2:58 e m

  Grattis !
  Ett tips : Kapslar med ingefära eller helt enkelt mat med mycket ingefära i hjälper mot graviditetsillamående och åksjuka.

 2. februari 8, 2015 4:01 e m

  Men ååå så roligt! Stort grattis! Roligt bildsvep där man på första bilden inte ens kan ana en kula men på bilden utan skärp började jag gissa och så besannas gissningen, hi hi.
  Eva

 3. Susanne permalink
  februari 8, 2015 5:29 e m

  Vad roligt med en bebis, varmt grattis och lycka till! Och din stil är super, snygg och personlig, gillart mycket😃

 4. lisakristin permalink
  februari 8, 2015 7:29 e m

  Stort grattis och lycka till!

 5. Olivia P permalink
  februari 9, 2015 9:43 e m

  Grattis, vad roligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: