Hoppa till innehåll

Grönt är skönt, och ganska tjusigt!

december 15, 2014

greencardi2

Tjolahopp så var min gröna kofta som jag stickat på ett bra tag nu helt färdig. Den är stickad i ett fint gammalt tvåtrådigt garn som mamma tog fram som prov för många herrans år sen. Helt i finull och dessutom finull av de mjukaste små lammen och så sorterade hon ullen själv och endast de bästa fibrerna kom med i spinnpartiet. Lyxigt som tusan med andra ord och rackarns, rackarns skönt att ha på sig.
greencardi

Jag kan erkänna att så fort jag fick på mig den kände jag att det här var precis rätt, den satt som en smäck och var precis den sortens kofta jag var ute efter. Det är så skönt när man provar för första gången efter att ha mätt och tänkt allt eftersom man stickade och upptäcker att det blev som man ville. Klapp på sin egen axeln för det.greencardi3

Jag hade rejält med knapp-obeslutsamhet kan jag säga. Rev upp nästan halva knappförrådet innan jag bestämde mig för de här gröna vintage-knapparna. Mönstret på koftan är inte tillgängligt än, men det kommer så småningom och då är det tänkt att stickas med Färgkrafts Luxus-garn (som inte heller är lanserat än) men allt gott till den med tålamod. Luxuös är nämligen väldigt snarlikt det här 20 år gamla provpartiet både i känslan och tjocklek. Finfint med andra ord!greencardi4Hurra, hurra för en ny och fin kofta säger jag! Efter de här bilderna togs var det dags att bege sig till det årliga julbordet på Norrqvarn, både vällagat och närproducerat och det var tur att jag tog en klänning efter gammelmormor med lite plats i midjan för paltkoman efter det julbordet är inte nådig. Bara att släppa på skärpet och lägga sig ned i soffan när man kom hem..

 

/I finished my green cardigan the other day after laying in my knittingbasket waiting to be stitched up for a long time. I’m so very pleased with it, it came out just as I wanted and the wool is a fantastic quality that my mom made as a sample many, many years ago.. From the Swedish finewool sheep, and she sorted out just the softest bits from the lambs.. A dream to wear and a dream to knit in.. The pattern isn’t available yet but will come soon, all good things for those who wait../

8 kommentarer leave one →
 1. december 18, 2014 8:57 e m

  Jag MÅSTE ha det mönstret! När börjar ni sälja det?

 2. december 21, 2014 10:41 e m

  Ser verkligen ut att vara den perfekta koftan.

 3. Anna permalink
  maj 25, 2015 12:53 e m

  Vad fin! Vill också sticka sån! 🙂 var hittar jag mönstret?

  • maj 25, 2015 12:56 e m

   Tack, kul att du gillade den. Mönstret finns än sålänge bara i mitt huvud (och anteckningar givetvis) men det kommer komma ut så småningom. Jag meddelar på bloggen när det är utgivet. Har inte bestämt om den enbart kommer hamna i stickboken som mamma å jag fnular på eller som löst mönster som man köper via Färgkraft.com 😦

   • Anna permalink
    juni 5, 2015 3:48 e m

    Hur länge dröjer det tror du tills det blir köpbart? 🙂

   • juni 19, 2015 8:50 f m

    Hej (återigen, ber om ursäkt för sent svar).. Det dröjer nog ett tag till innan mönstret till det gröna är köpbart, men det finns ju som sagt flertalet liknande bland våra tidigare mönster. 🙂

 4. Anna permalink
  juni 5, 2015 3:57 e m

  Jag hittade ett stickhäfte nr8 på färgkraft- är det du som gjort det? Med retrokoftor. Finns det bilder på koftorna nånstans så man ser hur de ser ut?

  • juni 19, 2015 8:49 f m

   Hej! Jag missade ju totalt att svara, ber så hemskt mkt om ursäkt!!! Det är min mamma som gjort stickmönstrena i häfte 8 med direktiv från mig. (Jag var inte lika bra på stickning då men hade önskemål i designen) de finns många fina där.. Det finns bilder på de flesta under fliken ”stickade modeller” på färgkrafts webb-butik, fler bilder kommer men det ligger lite på is just nu..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: