Hoppa till innehåll

Någonting mysigt till årets sista dag!

december 31, 2014

Vips och hej, helt plötsligt hade det gått två veckor utan en enda uppdatering. Men jag behövde en liten bloggvila då jag ägnat större delen av ledigheterna kring jul med att vara krasslig och ligga på soffan. När jag låg där och vilade mig insåg jag en sak. Nämligen en tämligen stor avsaknad av mys-kläder i min garderob. Så när jag tröttnade på att hasa runt i mina pyjamasbyxor tog jag tag i saken och skapade mig en mys-klänning. Som en blandning av morgonrock och ”house-dress” kan man säga. Med så få sömmar så möjligt och en enkel rak modell som går rackarns snabbt att sy ihop, tänkt att bäras antingen med skärp eller utan. För att göra det extra mysigt så här i vinterkylan valde jag dessutom att sy den första i ett tjockt och gosigt ”jogging-tyg, det vill säga samma sorts tyg som i luvtröjor och jogging-byxor.. Ska det va så ska det va tänkte jag och det är ju rackarns trevligt att mysa hemma utan att se ut som (och framförallt känna sig som) en lurk…31dec143

Lite zigzag-band i fram som extra dekoration och stora knappar. En ficka behövs att ha viktiga saker i.. Som näsduk, halstabletter eller varför inte mobilen..31dec142

Det är ju lite speciellt att sy i den här typen av mjukis-tyg, ett roligt avbryt mot det jag brukar sy kan jag säga. Det kändes liksom lite mindre allvarligt.. Den var så rolig (och snabb) att sy att jag genast vill börja göra några till, tänker att flanell skulle funka bra, men även kanske frotté för en strandklänning att ha över baddräkten i sommar. Gör man i tunnare tyg och adderar ett skärp blir det ju dessutom en rackarns trevlig  klänning som man faktiskt kan ha bland folk. Nu ska jag och min mys-klänning parkera oss i soffan, vi slopar ”Grevinnan och Betjänten” i år och tar några avsnitt av ”Blacklist” istället som har fått bli den här julens serie att sträck-titta på.. Ett nyår som firas ordentligt avslappnat med andra ord, precis det bästa sättet enligt mig! Gott nytt år!!31dec14Pardon my unannounced blog-break, I’ve spent the most of the christmasholidays taking it easy and feeling a bit under the weather. Whilst laying on the sofa watching Blacklist, I realized that I had a big lack of cozy things to wear in my wardrobe, so when I felt a bit better I did something about it. I made this morning dress the other day from a soft cotton fabric, the same type used for hoods and jogging-trousers. Not really the type of fabric I normally use but this was so thick and cozy that it was ideal for this kind of ”lounge-wear”. The dress is my new favorite thing, perfect to slip on in the morning for eating breakfast or after the evening bath and cuddle up into.. I must make more and I’m thinking of making the next on in a cotton flannel.. Cozy is my new thing apparently, and this type of dress will be what I wear at home from now on… The rest of this last evening of the year will be spent in my new dress, cuddled up in the sofa watching another episode of ”Blacklist” a new years eve with a very low profile, just the way I like it! Happy new year!

One Comment leave one →
  1. Anna permalink
    januari 1, 2015 9:52 e m

    Jag brukar kika in här och beundra det du syr och stickar. Hittade hit via Färgkrafts sida – era garner tillhör mina favoriter!

    Jag är himla bra på att sticka men fullständigturkass på att sy, så jag tycker att dina syprojekt är imponerande. Just nu samlar jag mej inför att sy helt vanliga pyjamasbyxor i mjuka bomullstyger. Lätt som en plätt fär den som kan, men ett stort steg för mej!

    Önskar dej ett riktigt gott nytt år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: