Hoppa till innehåll

På stickorna just nu..

december 10, 2014

Häromveckan stickade jag färdigt min gröna cardigan och den är monterad sånär som på att knäppkanten ska sys på i nacken. Varför är de alltid de där smågrejerna som dröjer sig kvar. Jag ska försöka komma till skott och sy ihop det där lilla sista och ta en bild så jag kan visa upp den snart.. 7dec146

Nu när den är färdig är det inte så att jag sitter sysslolös med armarna i kors om kvällarna. Nej några stycken projekt måste vara i rullning hela tiden så man har lite att byta emellan alltefter vad man är sugen på… Virkning må inte vara riktigt lika kul som stickning i min bok, men att virka en snood då och då är ju inte helt fel. Att addera hårnät av den här typen till frisyren har dessutom blivit en riktig favorit på det senaste och då vill man ju ha lite olika att välja på. Här provar jag hur det är att göra en i ullgarn istället för bomull som jag är van vid. Tänkte att det skulle värma lite i nacken och kanske motverka att håret glider för mkt när det är nytvättat. (Som mitt glatta hår annars gärna gör.)
7dec147

När jag blev färdig med den gröna var mina favoritstickor i storlek 4 lediga för att lägga upp den här som jag gått och grunnat på länge. Jag fick nämligen några härvor av det här fantastiskt fina silke/ullgarnet från mammas gigantiska garnföråd. Det var röda och vita härvor men eftersom jag ville minera polkagris-känslan färgade jag de vita härvorna.. Det ska bli en kofta med kort ärm eller kanske trekvartsärm, det beror på hur långt garnet räcker. När man arbetar med garn som jag gör och har ett jättestort lager att ta av egentligen är det såklart så att man hittar gamla härvor som inte finns i annat än pytteliten mängd men som man bara måste sticka något av. Som de här, som endast rörde sig om två hekto i vardera färg. Men då får man ju tänka till lite mer och planera sin stickning så det räcker till allt. Lite mer spännande så!7dec148

Det duger ju inte att bara ha en stickning på gång. Den här är en riktigt favorit, en Victory-jumper i vårt nya tvåtrådiga garn, Luxus (som ännu inte är lanserat eftersom vi fortfarande håller på att bestämma vilka färger vi ska ta fram). Det är en väldigt roligt mönster att sticka och färgskiftningarna gör att man håller sig allert, så förstås är ju garnet helt fantastiskt att ha i händerna. Kunde inte bli bättre! Just nu är jag riktigt nere i stick-träsket, det är till och med så att när jag går och lägger mig på kvällen längtar till morgonen för att jag kan få sticka igen.. Snacka om att bli besatt, men så är det ju rackarns roligt också…
7dec149

/I’m on a knitting spree right now, I can’t get enough of it. The green cardigan is finished, just have to sew the neckband on. Why does those last little things always take so much time to get around doing? At the moment I have there three things in my knittingbasket. Although Im not too fond of crocheting i’m making some new snoods, because i’ve become hair-lazy and snoods really do perk up the hairstyle without much effort. Also I have this chunky-knit on the way in a fantastic silk/wool yarn that I found in moms old stash. And lastly, I’ve started this victory-jumper in the new 2ply that we are about to launch in our webbshop. It’s so soft and nice and just a dream to knit…/

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: