Hoppa till innehåll

Frisyren….

november 8, 2014

Över en decimeter kortare och så himla skönt.  Efter att ha sparat ut håret och bara toppat det de senaste gångerna jag varit hos frisören kände jag helt plötsligt att det var nog. Av med det bara! Förändringen gjorde mig gott, för jag har en längre tid gått och känt mig trist, oinspirerad och håret har alltid varit i vägen

08nov14Nu är det roligt att lägga håret igen! Som läggningsvätska gillar jag att använda en hemgjord dekokt, gjord på 1 msk linfrö och 2 dl vatten som får koka i 15 minuter. Sila av fröna och in med smörjan (som får samma konsistens som äggvita) i kylen. Håller tills det börjar mögla men om man vill kan man ju ta lite atamon i det så håller det ännu längre. Jag tycker det håller lockarna mycket bra och känns naturligt och trevligt i håret. Tips, tips!  Jumpern stickade jag förra hösten och äntligen har det blivit kallt nog så jag kan ha på mig den igen, när jag har på mig den känner jag mig härligt 30-tals sekreterar-aktig, lite som Miss Lemon i Poirot, passar den här kortare frisyr perfekt om jag får säga det själv….Synd bara att jag inte har någon skrivmaskin och är riks-dålig på att arkivera och hålla ordning….

08nov142
/I cut my hair the other day. After saving the lengths for some time I got totally bored with it and told my hairdresser to just chop it off.. Very nice and more manageable with short hair.. I’m not long hair material I think getting vexed with it being in the way all the time and not getting the curls to last very long… Finally it’s cold enough to wear this jumper that I knitted last autumn, wearing it makes me feel very 30s secretary in a Miss Lemon from Poirot sort of way, works good with the shorter hairdo as well…/

4 kommentarer leave one →
 1. november 8, 2014 9:43 e m

  Vilket supertips om läggningsvätska, det ska jag prova. Vad är det för mönster till jumpern? Är jättesugen på att sticka något liknande och har letat stickbeskrivning länge…

  • november 9, 2014 10:19 f m

   ja prova det vettja, det är ju en enkel sak att koka ihop och dyrt är det inte heller.. Mönstret på jumpern är lite eget ihopkok så den har jag ingen beskrivning på tyvärr.

   • november 13, 2014 8:27 f m

    Fantastisk läggvätska kan jag intyga! Tusen tack för tipset! 😀

 2. november 9, 2014 10:00 e m

  tjusigt! Jag älskar alla dina tröjor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: