Hoppa till innehåll

Farfars flannelskjorta!

november 15, 2014

Häromveckan gjordes ett stort fynd när vi flyttade om lite saker i ett förråd hemma hos mamma. Nämligen en påse fylld med gamla skjortor efter farfar. Min farfar, som gick bort för väldigt längesedan (15 år ungefär) älskade flanellskjortor och glad är jag för det. Så här års är ju sådär lagom sliten flanell bland det skönaste man kan ha på sig. Så nu när jag är hemma och myser (och ibland annars med för den delen) tar jag helst på mig någon av farfars flanellskortor. Så här tillexempel.. Instoppad i favoritkjolen som jag sydde för väldigt många år sedan och som börjar bli lite sliten i kanterna och ovanpå det en stickad röd väst i merinoull och en röd damslips.

farfarsskjorta3

Men det förstås, när kameran är avstängd kan man ju släppa på slipsen, kavla upp skjortärmarna och slappna av lite. Det är ju ändå helg!
farfarsskjorta2Utöver flertalet rutiga flanellskjortor gjordes även ett annat fynd (som jag inte tänker visa upp) nämligen en klassisk flanell-nattskjorta! Det har visat sig att en nattskjorta i flanell (som går ned till knävecken) är bland det skönaste man kan sova i när det börjar bli kyligt i stugan om hösten. Om kvällen när jag byter om till min nya (fast gamla) nattskjorta i randig flanell och drar på raggsockarna tänker jag att det enda som fattas för att göra bilden komplett är en nattmössa med tofs…. Men det tror jag nog jag väntar lite med!

farfarsskjorta4A couple of days ago we found a bag full of my late granddads things at my moms place, among them where several of his favorite shirts.. (The man loved plaid flanell) And in my humble opinion old flanell shirts is the best thing for this season to keep the cold away and just feel darn right cozy all the time… Here I wear it together with a skirt I made many years ago and a knitted vest. Very comfortable and just the thing for just taking it easy at home on a saturday…/

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: