Hoppa till innehåll

Lite nytt!

november 6, 2014

I helgen sydde jag klart den här grå manchesterkjolen, modell längre för höst/vinterbruk. Men hallå, det var ju byxor som jag skulle sy efter mässan. Mjo, jag gjorde det. Men eftersom jag är världens slarvmaja hade jag innan mässan tappat bort mitt byxmönster och fick istället rita ett nytt. Men då glömde jag givetvis bort de ändringar och förbättringar som jag gjort på det gamla och de yllebyxor jag faktiskt sydde blev lite lätt ”kajko” i passformen på sina ställen. Det blir ju lätt så annars när man har ett mönster som man vet sitter bra att man syr allt utan att prova, och av ren vana gjorde jag så nu med, dumt!.. Iallafall, i ren ilska över min dumhet slängde jag in byxorna i garderoben, (i väntan på att bli förbättrade tills de funkar) och brände av en enkel kjol istället..6nov145

Men nu var vanlig baskjol något som jag behövde också, eftersom jag slitit ut flera av mina vardagsfavoriter. En annan sak som jag gick och drömde om att sy när jag inte hade tid var en underkjol i flanell. Så det blev det också, lager på lager ger ju värme och flanell är ju hur gosigt som helst. Den här finfina rutiga har jag dessutom en hel rulle av, så det ska nog bli både klänning och kjol i den. Mjukt som katten! (Den observante ser dessutom att jag missat att dra ut rynktråden ur våden på underkjolen, jag skyller på att jag var ivrig att värma låren och inte hade tid med sådana petitesser.)

6nov146För övrigt var det igår (när jag tog bilderna) sista dagen med långt hår. Jag har sparat ut det ett tag tills jag helt plötsligt kom till en gräns då det kändes oresonligt bökigt med modell längre.. Nu är jag istället över en härlig decimeter kortare i barret. Väldigt skönt! Bildbevis kommer så småningom…
6nov142

Favoritskorna på, jag känner mig som en blandning av Audrey i Twin peaks och Al Capone när jag har de här på mig.. Nu är det istället läge för kängor för snön kom ju och gjorde allt blött och slaskigt ute. Då får Capone/Audrey-skorna åka tillbaka till säkerheten i skogarderoben.6nov144

6nov143

Tröjan är också ny, fast gammal. Jag hittade den för ett tag sedan i en låda i mammas torp. Den har tillhört vår gamle granne, en äldre man vars skottkärra jag brukade åka i som barn. Nu är han borta från jordelivet sedan länge, men tröjan finns kvar. Den hade en tämligen tråkig grå färg så den fick åka i färggrytan och bli fint lavendelblå istället. Hålen för armarna lagade jag med armbågslappar och vips blev en sleten gammal tröja alldeles som ny. 6nov14I made a new skirt in a steelegrey corderoy the other day. I need everyday skirts badly and especially those with a little more length now that the cold weather is here. I also made a flannel underskirt for extra warmth. Cottonflannel is one of my favorites and I have quite a lot of this fabric so I think I will make a nice warm dress of it soon.. The cardigan is a new one as well. Or that is, an old one. Inherited from the old man that used to live next door to us when I was a kid. I found it some months ago in a box and decided it needed saving. I dyed the quite boring gray blue sweater to a more becoming shade of lavender blue and mended the big holes in the arms with elbow patches.. And suddenly and old sorry cardigan looked as a brand new one.. 

One Comment leave one →
  1. november 7, 2014 8:17 e m

    Mycket fin outfit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: