Hoppa till innehåll

Lite blixtlås..

november 1, 2014

På mässan hittade jag en finfin monter snett från vår där en kvinna sålde sybehör från en gammal nedlagd affär. Precis min kopp te! Det här är mina fynd därifrån!
1nov143

Blixtlås! Hederliga gamla blixtlås i metall och bomull. Jag gillar verkligen inte de moderna plastsakerna med polyesterband. Otrevligt att sy i och otrevligt att ha på sig. Så när jag såg de här som dessutom såldes för en femma styck blev jag alldeles till mig! Nu hoppas jag bara att jag tog tillräckligt..Man vill ju gärna att de ska räcka. Dessa på 25 cm ärperfekta i både byxor och kjol, förut brukade jag ta 22 cm (för jag hade ett litet lager gamla 22 cm’are i metall) men då får man allt krångla lite för att få byxan/kjolen över höfterna. Nu kommer de slinka på utan att man får åla sig som en magdansös.. Smidigt!1nov142

Lite grövre blixtlås (också en femma styck!! Tokigt) som jag tänker använda i jackor av olika slag.. Har länge varit sugen på en kort jacka med mudd i midjan och nu har jag inget att skylla på, blixtlåset är ju fixat (tyg har jag också för den delen).1nov14Snedslå-band är rackarns smidigt hjälpmedel att ta till ibland och när de dessutom kommer i finfin orginalförpackning är det ju ännu bättre… Nu har jag bomullsband så jag står mig ett tag, både prima och tvättäkta! Dessutom kommer förpackningarna göra sig jättefint som dekoration i mitt syrum….Fint som snus!!

/I found a great source for vintage sewing supplies on the fair last weekend. This woman was selling out stuff from and old fabric store and I got such good bargain on these metal zippers and bias tapes.. Love old zippers in sturdy metal and good quality cotton, so much better than the modern day ones in plastic and polyester…And aren’t those cartons for the bias tape nice?/

2 kommentarer leave one →
  1. november 1, 2014 8:25 e m

    Vilka finfina fynd!

  2. november 4, 2014 5:07 f m

    Jag var också där och fyndade lite! Men det blev dekorationsband istället eftersom jag använder blixtlås på metervara till kuddarna jag säljer. Vad härligt för dig att hitta saker från förr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: