Hoppa till innehåll

Byx-fantasier!

oktober 22, 2014

Det är likadant varje gång det börjar bli dags för en Syfestival, när det är som mest att göra på jobbet och jag i princip inte har någon fritid alls. Jag får det där extrema sy-suget som bara gör att jag vill släppa allt och stänga in mig på min kammare och sy för glatta livet.. Just nu är det byxor som jag går och tänker på. Givetvis ska midjan vara både hög och markerad och byxbenen vill jag ska vara långa och vida. Tillsammans med en blus och en varm stickad kofta blir det en suveränt fin kombination nu när det är höst och ruggigt..När jag kommer hem från Syfestvalen som går av stapeln i helgen ska jag hänge mig åt all sömnad som jag går och fantiserar om nu. Mönstret är färdigritat (Nästan iallafall, har inte bestämt mig för om jag ville ha knappar i sidan eller dragkedja, och om det ska vara ficka eller ej. Svåra beslut..) och jag har lagt ut ett fint ylletyg på tillklippningsbordet, tills dess är det bara att hålla till godo med byx-inspiration i form av bilder från förr. Men det är ju inte dåligt det heller.. Snyggt inte sant?

5f11264a91c2fd1d267ef9ad75debfa3

98dcb6a2750eec0b607d40d644b34c69

ae84871784dad03ce80cb49e88dfdcc6-1

9e6b25fa4d20aeb40f065cb7219f0620

6fb3446359a082d0d6e928c62c87bb35  47c7cb5927fbd3a828d09b36d25d9c51

4d1f75a5f6de2d7de8649c37d6c0fcda

(Källor till alla bilder finns här på min Pinterest!)

/As always when theres a lot to do at work I get carried away in sewing-fantasies and just long for the next time I have some time of to just shut myself away in my sewing room. At the moment its trousers and pants that has my fancie. And next week after the sewingfair that Im going to for work is finished I’m going to do just that. Shut myself away and start sewing. The pattern is already drafted (almost ready that is, couldn’t decide on pockets or not or wether to have button or zip fly) and the fabric is layer out on the cutting table… Until then I look at old pictures of ladies with great pants, its such a nice look with high waisted pants, blouse and a warm cardigan, perfect for fall…./

One Comment leave one →
  1. oktober 26, 2014 3:05 e m

    Förstår precis hur det känns när man bara vill sy, sy, sy och inte alls gå till jobbet! Och jag kom hem från mässan igår alldeles FULL av inspiration och det var jätteroligt att träffa dig! För att inte tala om hur roligt det var att få köpa färg av dig, ångrar nästan att jag inte köpte fler färger… men jag får prova först och sen beställa mer 🙂 Sen köpte jag bl.a. ett retromönster från Butterick på en jättefin klänning – det var i Tygverkets jättefina monter där de hade just den klänningen uppsydd på en provdocka. Känner du till dem? De har två butiker i Stockholm och hade stor förkärlek för retro 🙂
    Hälsningar Eva
    PS Byxorna ser jättefina ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: