Hoppa till innehåll

Sjunga frukostens lov!

augusti 20, 2014

frulle

Just nu är det här min absoluta favorit på frukostbordet. Overnight oats med chiafrön. Det är så man riktigt längtar efter frukosten redan kvällen innan. Att det dessutom är superenkelt, rekordsnabbt och nyttigt gör inte saken sämre heller…

Det första jag gör på morgonen är att gå ut till djuren. När man väl är färdig med att ta ut hästarna i sina hagar, mocka boxarna, ge getterna sin frukost och såga ner lite  småträd så de har att tugga på över dagen så brukar jag vara hungrig som en varg. Om då frukosten tar lite för lång tid att få fram kan det lätt bli en trötthets-dipp på förmiddagen som heter duga. Men här har vi en superfrukost som knappt tar någon tid alls att ta fram, mättar alldeles förträffligt och ger massvis med bra energi och andra nyttigheter… Perfekt med andra ord!

Så här gör jag min overnight oats-gröt.

1 dl ekologiska havregryn

2 dl sojamjölk, oatley, mandelmjölk eller liknande

1-2 msk chiafrön 

Detta är basen som man sedan kan smaksätta hur man vill… Just nu är jag helt inne i chokladträsket och tillsätter en rejält rågad matsked kakao och lite agavesirap som sötning.  Jag häller allt i en glasburk med lock. Rör om lite så allt blandar sig och sen in med det i kylen over natten. Sen på morgonen är det färdigt, bara att äta direkt ur burken om man har bråttom eller lyxa till det genom att hälla upp i en tallrik. Toppa med något gott, här hade jag lite pecannötter, kokos och banan på… Mums!! 

frulle2

/My favorite breakfast at the moment is this fantastic thing called overnight oats.. Perfect to soothe my wolfish hunger after finishing all the animal chores in the morning… I make them by mixing 1 dl of rolled oats, 2 dl soy milk/oatmilk/almondmilk, 1-2 tablespoons of chiaseeds.. This is my base, then I ad what flavor I’m in the mood of.. For now chocolate is my drug and I ad a big tablespoon of cocoa powder and some agave sirup before I mix it in the jar and put it in the fridge.. Truly the best breakfast invention ever… Just ad some topping (here I took pecans, coconut and banana) and there you go! /

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: