Hoppa till innehåll

Triss i blusar!

augusti 17, 2014

 

När vämeböljan slog till insåg jag att jag hade för få svala bomullsblusar i garderoben, så jag satte igång och sydde några. Tre stycken faktiskt…blusarna2

Jag gjorde om syrummet till ”sweat-shop” och jobbade lite mer effektivt än vanligt. Gör man flera samtidigt som man kan ha samma tråd till blir det hela mer effektivt. Jag delar upp sömnaden i moment, som löpande-bands princip för en person (och utan ett löpande band då förstås).
blusarna

blusarna7

Två blusar i bäck och bölja-tyg  som ju känns lite extra svalt tack vare sin frasiga yta. Precis vad som behövdes.. En enkel med orange/lila ränder, och en lite sockersötare i ljusblått med spetskantad halsringning.

blusarna3

Den tredje blusen gjorde jag i en lite tjockare viscose men härligt fall och tyngd. Perfekt till en sladdrig blus med knyt i halsen. Det var verkligen på håret att jag fick ut en blus av den lilla, lilla stuvbiten jag hade. Men det gick och det är sådan typ av sömnad som jag gillar. När det är lite trixigt och man får tänka till när man lägger ut mönstret. Då känner man sig extra nöjd med det färdiga resultatet sen….

blusarna4
blusarna5

Det där med att välja knappar har jag ju alltid svårt med. Tänkt då när man har tre blusar färdiga för knappval samtidigt. Triss i beslutsamhetsångest! De fick ligga utlagda på tillklippningsbordet i några dagar med knapparna framplockade. Så gick jag dit en stund varje kväll och provade olika varianter tills jag kom fram till hur jag ville ha det. Nu har jag bara kvar att göra knapphål och sy i knapparna sen är mina tre blusar färdiga. Typiskt nog gick värmeböljan över och en regnrusk kom istället. Men det är ju alltid bra med ärmlösa blusar och nu är jag beredd tills nästa gång det blir orimligt hett…blusarna6

/In the heatwave we had recently I realized I didn’t had enough cotton blouses so I turned my sewing room into a sweatshop and made some. Three blouses that I could sew with the same thread to save time. Now it’s just to sew in the buttons and make buttonholes, and just in time for them to be almost ready the heatwave got turned into a cold front with rain. But sleeveless blouses are always good to have in stock in the wardrobe so that doesn’t matter… And now I’ll be ready for the warmth next time…/

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: