Hoppa till innehåll

Pastalördag!

augusti 1, 2014

Med basilikan prunkandes i sin kockumsbalja på altanen bestämde vi oss för att det var läge för en pastalunch på lördagen.

pastalördag3

Pasta är ju allra godast när man gör den själv så jag tog fram durum-vetemjölet ur skåpet och några ägg från ägg-tanten och började knåda. Det är väldigt rogivande att knåda pastadeg tycker jag, man står där och masserar och knådar och kan låta tankarna fladdra under tiden degen bara blir smidigare och smidigare (brukar kolla på klockan och knåda i ungefär tio minuter för en optimal pastadeg). Man drömmer sig bort och får ett alldeles eget litet Italien hemma i köket…
pastalördag

Maken är ansvarig för pastamaskins-vevandet och jag tar emot de långa banden av pasta och hänger upp över stolsryggen tills det är dags att slänga ned dem i kokvattnet. Med egenodlade grönsaker, massvis med riven parmesan och ett glas ekologisktrödvin blev det en hejdundrande god lunch. Det blevsågott att vi tänkte göra pasta-lördagen till en tradition genom att köra en repris nu på lördag igen. Jag ser redan fram emot det!

pastalördag2

/Homemade pasta is the best thing. Together with homegrown vegetables, lots of parmesan and a nice glass of organic red wine it was our lunch last saturday. It was so good we are going to make pasta-saturday a tradition by doing it again next saturday…./

2 kommentarer leave one →
  1. augusti 1, 2014 8:42 f m

    Å vilken fin basilika, min är helt gul och inte alls så stor 😉 Pastan ser jättegod ut! Nu blir jag sugen på att göra egen, jag brukar göra ”ravioli” men vanlig pasta är ju faktiskt mycket enklare att göra.

  2. augusti 2, 2014 6:08 f m

    Gudars vad gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: