Hoppa till innehåll

Safari!

juli 29, 2014

safari2

Hettan den sista tiden inspirerade mig till att sy något som jag velat ha länge! En äventyrs-outfit i bästa safari stil. När jag var yngre var jag väldigt mycket för Egyptologi och äventyrs-filmer. Jag såg Mumien-filmen om och om igen och önskade att jag fick se ut lite som hjältinnan Evie. Att jag inte besannat den drömmen tidigare förstår jag inte för nu för tiden kan jag ju bestämma själv exakt vad jag vill ha för kläder genom att göra dem själv. Det började med att jag kände att jag behövde en sval och luftig linneblus. när väl den var sydd insåg jag att den skulle passa perfekt med något ljust khakifärgat och man skulle ha en safari-ensemble à la Ava Gardner i klassiska Mogambo eller förstås Evie i de moderna Mumien-filmerna.
safari7

Till kjolen använde jag en mediumtjock bomullstwill som jag hade i lagret. Jag ritade om mitt 6-vådiga kjolmönster så det fick knäppkant. En safarikjol behöver ju ha lite mer rörelsevidd så jag ökade även på den lite, man vill ju inte ha för trånga kläder när det både är hetta och äventyr som råder. Bekvämt och lättburet är melodin!
safari31

Halsbandet har jag fått av finaste tant Sonja, lite för fint för att ha på sig när man är ute och flänger kanske. Men jag tyckte färgen på stenarna passade så bra till resten så det fick åka på en kort stund. Skarabé-örhängena är gamla och jag köpte dem i min värsta egypten-period, de var clips från början men jag lämnade in dem så de fick silverkrokar istället för att spara på örsnibbarna.

safari5

Sjalen i råsiden fick jag av mamma för många år sedan. Råsiden är så himla skönt att ha om halsen när det är klibbigt och varmt.
safari4

Kängor från Dkode från några säsonger sedan och rutiga strumpor för att skydda mot bitande insekter och ormar. (Har inte så mycket ormar där vi bor dock, men är det safari-fantasi så är det och då får man ju ”go all in”.) Ett tips om man har svårt att hitta rutiga knästrumpor i vanlig butik är att kolla in hästsport-affärer. De här köpte jag när jag var på vår lokala ridsportsaffär och köpte träns till Kansas. Rutiga strumpor är den finaste sorten tycker jag.
safari

Älskar fickor! Det är så praktiskt och roligt att sy dessutom. safari6

För att vara på den säkra sidan rotade jag fram båda mina kikare. Den ena är arvegods efter morfar. Den andra fanns i huset när vi köpte det. Perfekt att ha när man spanar på hästarna i hagen eller vill se allmänt ”safari-chic” ut…

/When I was younger I was deeply fascinated by Egyptology and watched Indiana Jones and the Mummy over and over again wishing I could look like the heroine Evie. Well now when I make my own clothes I actually can, I can’t understand why I didn’t make myself an outfit like this before cause I love it. It began with me wanting to make a linnen blouse to wear in this heatwave we are having here in Sweden at the moment, when it was finished I realized it would be perfect with a light khaki-coloured skirt and that was that. Paired with my grandpa’s old binoculars a straw hat and a silk scarf I’m ready for all sorts of desert adventures.!/

2 kommentarer leave one →
  1. Susanne permalink
    juli 29, 2014 9:47 e m

    Så snyggt allting! Och kängorna, mmm….. 🙂

  2. augusti 3, 2014 12:34 e m

    Oj, så himla snyggt! Inspirerar som vanligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: