Hoppa till innehåll

Härliga blomster..

juni 28, 2014

Nu när det är regnigt passar det ju bra att visa upp bilder från förra veckan då vi hade ett otroligt fint sommarväder och jag njöt av alla blommorna som slagit ut i trädgården. Lyxen i att kunna gå ut och plocka sina egna snittblommor är total. Hela vardagsrummet fylldes av en doftande blandning av pion, smultronschersmin och nejlika. Helt fantastiskt.

blomm5

På midsommardagen fick vi besök av syster med familj och då vankades det en smarrig jordgubbstårta till kaffet. Jordgubbstårta står lätt högst upp på min lista av smaskigaste kaffetillbehöret. Dubbel sats vaniljkräm, rejält med mosade bär (den här gången jordgubbe, svartvinbär och blåbär) sen på med massa vispgrädde och jordgubbar och man har den bästa tårtan som finns. Till tårtbotten använde jag mig av receptet till Prinsesstårta från Sju sorters kakor som ger en maffig och saftig tårta.
blomm4

Jag tog fram favoritduken när det är sommar. Antingen är det ett loppisfynd eller en gåva av en bekant av mamma, kommer inte ihåg men somrig och fin är den iallafall. Älskar den här typen av gamla dukar.blomm3

Såhärsåg min rabattframförvårtsovrumsfönster ut förraveckan. Jag ärväldigtnöjd med migsjälv att jag såddenejlikordärförraåretför de tog sig ordentligt och nu får jag äntligennjuta av blommornaockså.blomm

Nejlikorär en klarfavorit bland blommor, bådeuteirabatten och innei vas. I århar jag såttännuflersortersnejlikor och lagt till brudslöjaockså..

blomm2/Last week we had fantastic summer weather and I enjoyed all the flowers that has started to bloom in my garden. It so luxurious to be able to go out and pick a bouquet of peonies and carnations for the living room. /

2 kommentarer leave one →
 1. Emilie permalink
  juni 28, 2014 6:30 e m

  Jag älskar också det där tårtbottenreceptet men lägger till juice och cest från citron, blir jättegott 🙂

  Tack för en härlig och inspirerande blogg!

  Emilie

  • juni 29, 2014 9:46 f m

   Åh, det lät gott, det ska jag prova nästa gång.!! Tack för tipset! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: