Hoppa till innehåll

En styck jeans-kjol var’e här!

juni 11, 2014

kjola2

I går var det dags att åka till frisören och jag passade på att ta på mig den nysydda jeanskjolen. Så här blev den i slutändan!kjola3

Väldigt skönt att ha rejäla fickor faktiskt och så är jag ju rätt förtjust i när man inte ser blixtlåset som gömmer sig i fickan.kjola

Rutigt i fickan och ett bortglömt favorit skärp som jag hittade på en second hand för 15 pix.
kjola4

Det var även lite nytt smink för dagen i form av mineralfoundation från märket Cailyn som jag än så länge är grymt nöjd med. Speciellt skönt med något som känns lätt då tisdagen visade sig bli den varmaste dagen någonsin. Läppstiftet är en gammal favorit och stående inslag i sminkväskan, YSL Rouge Pur ”Le Rouge”, ögonskugga Ice Blue från Clarins… Men faktum är att jag precis innan vi skulle åka fick tok-nog av denim som även om det är en ganska tunn variant var i det varmaste laget. Istället fick en tunn bomullsklänning åka på och vi kunde åka till stan utan att jag storknade av värmeslag. Blusen är vintage, en riktigt tunn och skön bomull som jag tror kommer från mormor. Jag gillar vita bomullsblusar på sommaren och om det är lite spets på desto bättre.kjola5/Finished my new denim skirt the other day. This is how it turned out!/

6 kommentarer leave one →
 1. juni 12, 2014 10:55 e m

  Du har så fina kläder och jag är avis på att du gör dem själv! Det är mitt mål att lära mig sy i sommar! Jag ska öva som en galning. Jag har köpt tyg som jag klippt ut igår. Tänkte göra ett första försök och sy ihop det i morgon, fredagen den 13:e 😛 Wish me luck!!!

  • juni 15, 2014 7:47 f m

   Lycka till! Det är klart du fixar det och med sömnad är det ju som sagt bara övning som gäller. och att inte tappa sugen om det råkar bli lite fel, då brukar jag istället lägga det åt sidan och ta något annat. Sen efter ett tag kan man ta tag i det som gick fel och helt plötsligt känns det inte så svårt. Funkar varje gång 🙂

 2. juni 14, 2014 3:59 e m

  Kjolen blev verkligen jättefin. Jag tycker jeanskjolar är synnerligen praktiska och jag gillar den lätt utsvängda modellen. Även fint med den dolda dragkedjan. Det skall jag prova någon gång.
  /Fru Purjo

  • juni 15, 2014 7:48 f m

   Ja gör det! Väldigt praktiskt med kjolar i tyg som tål lite när man bor på en gård så man kan ta i lite även om man råkar ha kjol på sig 🙂

 3. september 3, 2014 7:55 e m

  Åh precis en sån där kjol vill jag göra ju! Har tyg och allt!!! Får man fråga hur du har gjort? Hur ser kjoldelarna (mönsterdelarna) ut? Är det formad eller rak linning? Skulle ju vara hur fint som helst om du hade tid och lust att ge lite råd och tips 🙂

  //Hanna

  • september 8, 2014 9:14 f m

   Hej Hanna! Det är ett ganska enkelt mönster. Fyra delar, utställde med några centimeter. och en enkel rak linning på det. (utan linningsband, tyckte det räckte att vika jeanstyget bara eftersom det var så tjockt) Om du inte har ett a-linje format fyrvådig kjolmönster så kan du ju prova att rita om ett pennkjolsmönster. Bara lägg på ett mönsterpapper och ställ ut efter behag. Tror jag lade på mellan 5-8 centimeter på den här modellen (utgick från grundmönster som är helt rakt) . 😀 Hoppas du får till det, en väldigt praktisk och lättanvänd modell.. Lycka till!! /Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: