Hoppa till innehåll

Livet på landet..

maj 29, 2014

Just nu är kvällarna så otroligt fina och det är så härligt att kunna vara ute länge i och pyssla i trädgården. Det är så rogivande att få hugga i och börja bygga sin egen köksträdgård. I år gjorde vi helt om till skillnad på förra året då vi bara fortsatte i det skruttiga trädgårdsland som var.
helg8

I den här lådan står det sockerärtor och brytbönor och gror i väntan på att bli överflyttade till det stora landet (som jag inte har gjort än). De har kommit upp iallafall en till två centimeter sedan kortet togs. Mäkta härligt att det växer så det knakar även för någon som ändå är ganska ny på det där med odling. Men så är ju bönväxter ganska tacksamt att odla… Lådan snickrade jag till höbinge till getterna, men den fick bli odlingslåda istället eftersom de lade sig i den hela tiden.helg5

Jag är väldigt tacksam över att så mycket av de gamla rabatterna finns kvar runt vårt hus. För det växer en hel del klassiska rabattväxter som jag fyller på med lite egna favoriter, såsom borstnejlikor och fjärilsnejlikor av olika slag. Just nu blommar löjtnantshjärta för fullt och jag njuter av blomprakten. Dessutom insåg jag att de matchade mitt nya favoritlack från OPI. Att ett lack håller i mer en fyra dagar utan att chippa är imponerande i min värld. Då har det under dessa dagar varit utsatt för både trädgårdsfix mer eller mindre utan handskar samt åtskilliga kli-sessioner på Rubys stora mage.
helg4Nu är det minst sagt nära fölning (i själva verket två dagar efter beräknat datum) och jag går upp flera gånger per natt för att kolla till henne i stallet. I flera dagar har jag trott att nu händer det men fortfarande inget. Väntan är minst sagt enerverande och jag längtar något otroligt tills den är över och vi har vårt lilla föl. När det väl är över kan jag börja tänka på annat igen, som att lägga håret och kanske göra något åt den där utväxten….

/I’m spending most evenings doing garden work. It’s very relaxing to be digging, planting and watching things grow. I love that our house had such a plentiful flower garden. Lots of flowers in classic swedish country style to witch I can ad my own favorites. This lovely pink one is blooming now and I realized that it matches my new favorite OPI nail polish. /

2 kommentarer leave one →
  1. maj 29, 2014 10:13 e m

    Vad underbart det låter, en dag ska jag också bo på landet med hästar 🙂

  2. maj 31, 2014 1:55 e m

    I’ll be working outside today as well; in the vegetable garden and shearing my small flock of sheep!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: