Hoppa till innehåll

Fortfarande inget föl-helgen..

juni 1, 2014

Både idag och igår var maken och jag ute hela dagen och snickrade.. Det är mycket som ska bli klart och det börjar närma sig deadline. Det är inhägnad och hydda till grisarna som ska hämtas snart, vindskydd till Rubys hage (speciellt i åtanke åt fölet som komma skall) och dessutom håller vi på med ett litet enkelt växthus till tomatplantorna som står i kö för att planteras om. Det är härligt att riktigt få jobba med kroppen och slita en hel dag, för då blir det så trervligt att få komma in till kvällen sen. Igår efter en skön dusch letade jag reda på lite nytt i garderoben. Eftersom jag inte hinner sy så mycket nu är det bra att jag en gång i tiden gjorde det så jag har kläder att ta av och när det är sådant man inte har haft på sig på länge känns det nästan som nytt när det väl åker fram igen..

qwe5

Det var längesedan jag hade puff-kjol och resårskärp så det kändes extra festligt. Den här sydde jag för flera år sedan när jag bodde i trång lägenhet och drömde om det perfekta huset… Fluffig och luftig och perfekt när man fortfarande är lite lätt varm efter ett redigt dagsverk. Skärpet gjorde jag nästan samtidigt (så mycket billigare att sy egna resårskärp än att köpa!) och blusen är ett gammalt mormorsfynd… qwe4

Just nu är Margerete-flätor frisyren som gäller. Både på grund av värmen då det är skönt att få bort allt hår som är i vägen och man slipper bli varm i nacken och för att det är ruskigt slitet just nu och flätat syns det inte lika mycket. Så är det när man inte har tid att gå till frissan.. qwe

Än så länge har det inte blivit någon fölning. Jag väntar och väntar och har trott i en vecka nu att det snart kommer.  Jag längtar och fantiserar om hur det kommer se ut. Varje natt ringer klockan med jämna mellanrum och jag går ut och tittar till Ruby i stallet. För min nattsömn skull hoppas jag verkligen att det blir snart och dessutom står jag knappt står ut med spänningen längre otålig som jag är.. Det är som att vänta på julafton när man var liten, fast mycket värre! Nu vaggar Ruby runt i hagen i godan ro hela dagen och getterna följer henne som små lärjungar. De har gått tillsammans i en vecka nu och verkar trivas mäkta bra tillsammans. Varje kväll leder jag in getterna först sen får hästarna gå in…
qwe3

Det är alltid lite lätt kalabalik att gå med tre getter i koppel. De är underhållande de där små getterna men kanske inte världens bästa djur på att gå fot. qwe2/After working outside all day it’s nice to freshen up in the evening and put on some nice things.. Nowadays when I don’t have so much time to sew it’s a good thing that I sewed so much a couple of years ago. This dress has been tucked away in the closet for some time now and yesterday I took it out. It was long time ago I wore 50s style puffy skirt and it felt quite festive..Braids are my go to hair-do at the moment, the favorite in this warm weather we’re having.. /

One Comment leave one →
  1. juni 1, 2014 8:56 e m

    Det ser ljuvligt ut livet du lever! Tänk vilken förmån att bo så härligt som du gör!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: