Hoppa till innehåll

Full-rulle-helg! Igen…

maj 28, 2014

Helgen som gick var det full rulle, igen! Vi hade bjudit över ett gäng kompisar på besök och tillsammans gjorde vi hagar. Det är väldigt fint när man får bästa vännernas hjälp med gårdsbestyren som annars kan bli övermäktiga på bara två personer. Vi jobbade tillsammans samtidigt som vi pratade och hade trevligt. Mitt på dagen var det paus för lunch. Skönt att få vila trötta armmuskler och få en av makens kalla hembryggda öl att släcka törsten med.
helg7

Givetvis missade jag att ta några foton under arbetets gång, vi hade ju så fullt upp. Men resultatet blev mäkta fint. Här ska Ruby och fölet senare, det är en väldigt bra grej att kunna släppa en färsking till häst på ett alldeles rent bete som legat orört ett bra tag…Snart är alla våra tre hektar äng färdiga med fina rutsystem av hagar. Sen är det bara att ta itu med att hägna in skogen också.. Men det är iallafall inte lika mycket vilket man får vara glad över, det är ju lite klurigare att slå i stolp och sätta tråd när det är skogsterräng…helg6

När vi var färdiga för kvällen skötte grabbarna grillningen och vi tjejer gjorde manikyr… Jag tog fram min samling röda nagellack och vi valde varsin favorit.. Väldigt schysst könsfördelning där, kvinnorna målar naglar, karlarna grillar.. Men jag kände att jag behövde piffa lite efter att ha slagit i stolp som en ”redig karl” i hela dagen.helgVips hade vi pratat oss genom halva natten och det var dags för frukost.. Jag dukade upp i bästa hotellanda. Det är ju det minsta man kan göra när man fått så mycket fin hjälp.
helg9

helg3

Det är fint tycker jag att kunna bjuda på sånt som kanske inte är lika tillgängligt i stan. Som olik färgade ägg från vår bekant som har alla möjliga sorters höns till exempel..Och den där lilla platta osten bakom äggen. Det är vår första hemgjorda getost. Det var mäkta roligt att äntligen få smaka mödan av mjölkningen. Den blev väldigt liten men den smakade som en riktigt klassisk getost faktiskt. Väldigt mycket pepp i att det blev bra även om det var första gången… Så härligt att komma ett pyttigt litet steg närmre drömmen om att vara självförsörjande..helg2/Last weekend we had visitors from our best friends from Gothenburg. They helped us making fences and we had a glorious weekend../

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: