Hoppa till innehåll

Baka med Rumford!

maj 8, 2014

rumford

Jag fick ett fint litet recepthäfte av mamma för ett tag sedan som hon hade hittat i en låda. Ett reklamhäfte för Rumfords bakpulver som utgavs 1927…. rumford2

Man blir så glad av sådana här gamla trycksaker, med illustrationer i hederlig gammal stil. Givetvis bakas alla kakor med Rumfords bakpulver som enligt häftet är helt överlägset andra bakpulver.

rumford3

I häftet låg även några utklippta recept från tidningar. Gulnade spröda papper med recept på både Wienerbröd och Strassburgare. rumford4

När jag tittar i sådana här gamla fingrade recept brukar jag tänka på dem som bakat efter dem en gång i tiden. Kanske stod gammelmormor och läste samtidigt som hon vägde upp mjöl till en kaka under slutet av 20-talet.  rumford5/I got this old recipy booklet from my mother a while ago. It’s from Rumfords bakingsoda published in 1927. I love old recipys like this, with painted illustrations and traditional cookies and cakes.. When I flip through the pages I think about the ones that used to cook after this all those years ago, maybe my great grandmother meassured up flour while reading it making a cake for the coffee on sundayfternoon./

Annons
2 kommentarer leave one →
 1. maj 21, 2014 7:10 f m

  Jag har också den!!!
  Har några favoriter i den, tyvärr kommer den allt för sällan till användning nu när sonen fått diagnosen IBS som gör att han inte kan äta vanligt mjöl (vilket ledde det ena till det andra-o jag är tydligen glutenintollerant och har havreallergi :(…)
  Men bara att sitta och ”gotta sig” åt bilderna gör jag gärna 😀

  • maj 21, 2014 7:30 f m

   Åh, tråkigt! Ja så är det ibland. Jag har själv Ulcerös Colit så jag får allt tänka på att inte äta för mkt mjöl-mat jag också. Men det finns ju mkt annat trevligt att baka med, skönt nu att det kommer mer alternativ. Såg på kung markatta ett recept på en chokladkaka baserad på tofu som såg helt tokigt god ut. Smält choklad, tofu, hackade pekannötter och dadlar tror jag det var.. Måste prova att göra den nån gång. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: