Hoppa till innehåll

Längesedan sist….

maj 5, 2014

Jag upptäckte precis att det var ruskigt längesedan jag lade in bilder från min Instagram. Det är alltså inte bara de vanliga inläggen som det blivit glesare mellan, här får det allt bli en skärpning tror jag… Här kommer iallafall en laddning bilder från min Instagram där jag heter ”retroolivia” om man vill följa..

IMG_6410IMG_6420

När vintern väl släppte sitt grepp var det helt plötsligt en uppsjö av sysslor att få färdigt utomhus. I princip varje helg går åt till diverse olika arbeten på gården och det är lite därför det har blivit glest mellan inläggen (till mitt försvar). Här sitter maken och jag och slappar en stund på bänken vid stallet. En kall hembryggd öl i solen är minsann inte dåligt det.  Kansas mumsar hö i sin nya trädlåda som maken min snickrade till honom. Klart min häst inte ska behöva äta direkt från backen som en barbar…

IMG_6303IMG_6429

Det hann bli påsk i ett nafs och vi åt både gröna, vita och krämfärgade ägg. Det stora ägget är ett ankänk. Minst lika gott som vanliga små hönsägg men lite roligare kanske eftersom det är så stort.

IMG_6356IMG_6318

Här är ankorna som gav mig äggen, eller snarare gjorde dem. Äggen fick jag av dess ägare som jag kommer köpa egna ankor av så småningom.. Jag firade att värmen kommit med nejlikor i både kök och vardagsrum. En riktig favoritblomma och jag längtar tills nejlikorna jag sådde förra sommaren slår i blom i min rabatt.

IMG_6289IMG_6442

Så har det ju förstås varit mycket med de nya djurinslaget på gården. Getterna har tagit mycket tid. Både att lära sig sköta en ny djursort samt rent praktiska saker, som att bygga staket, höbingar, skutt-leksaker med mera…IMG_6411

Sen går en hel del tid även åt att bara sitta och mysa med dem inne i deras hage. Det blir lätt så att man fastnar lite där när man skulle gå ut och göra något annat. För de är så sällskapliga och underhållande att tiden flyger utan att man märker det. Här sitter jag och killingen och gosar i solen. Mysfaktorn är väldigt hög med en halvsovande killing i knät…

IMG_6446IMG_6448

På Färgkraft en dag beslöt vi oss för att trycka lite. Det var alltför längesedan sist och jag gjorde två fyrkantiga scarfs…

IMG_6525IMG_6527

Vi tog även en studieresa och hälsade på ett gäng alpackor. Ruskigt fina djur med en riktigt fin ull dessutom..IMG_6467Morgonsolen när den tittar fram mellan de nyutslagna björkarna. Inte dumt alls, även om samma björkar gör en både lite trött och snuvig…

IMG_6545IMG_6441

Jag har fått lära mig innebörden i uttrycket ”inte gråta över spilld mjölk” flertalet gånger, emellanåt bråkar Rölla lite med mig och sparkar till koppen jag mjölkar i. Men men, det blir ju ändå mer mjölk nästa gång… Och sist… Några till sticktidningar till min samling.. Världens bästa stickinspiration och min nya sak att samla på. Här med Sickan Carlsson och Barbara Stanswyck på framsidorna…

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: