Hoppa till innehåll

De är tillbaka i rutan!

april 30, 2014

Jag är så glad att Bletchley circle äntligen kommit tillbaka till teverutan. Det var en serie som verkligen föll mig i smaken och säsong nummer två verkar bli lika bra som den första. Kvinnorna från Bletchley Park samlas återigen för att lösa en mordhärva och får använda sina skarpa kodknäckarhjärnor till det yttersta. Det bästa är, förutom spänningen, den snygga tidiga 50-tals stilen kombinerat med en rejäl dos brittiskt mys som får såväl retrofilen som anglofilen inom mig att jubla inombords. Det är mycket stickat dessutom så inspiration till kommande stickprojekt finns det i överflöd, jag gillar speciellt Millies klädstil från de snygga ockrafärgade accenterna (inte med på bild) till den petrolfärgade jumpern här nedan. Andra avsnittet visas på söndag och det första avsnittet går fortfarande att se här på SvtPlays hemsida såväl som den första säsongen. Den går minsann att se igen även om man vet hur det går i slutet.

Bletchley circle s2 e1 checked cardi

Bletchley circle s2 e1 fair isle

Bletchley Circle s2 ep 4 lacy cardigan

Bletchley circle s2 ep 4 Fair isle

Bletchley circle s2 e1 tie neck

Bletchley circle s2 e1 beige jumper

Bletchley circle s2 e1 knitted waistcoat

Bletchley Circle s2 ep 4 embroidered cardigan

(bildkällor här!)

/I’m so happy about the second season of Bletchley Circle. A really good show, just as the first season was. Theres a lot of thrilling suspense of course but the best is all the early 50s inspiration and all the lovely interiors. And the knitwear of course, inspiration in abundance and just the type of thing I like when it comes to knitwear. I especially love the styles that the character Millie wears… She’s my favorite of the these lovely ladies…./

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: