Hoppa till innehåll

Vardagsuniform!

april 29, 2014

I helgen har vi arbetat på gården så det stod härliga till. Vädret var ju underbart och det var inte många minuter vi spenderade inomhus kan jag säga. Väldigt skönt att kunna bocka av massa saker som behövde göras. Nu för tiden när all fritid går åt till gårdsfix har det här blivit min vardagsuniform. Håret lite halvslarvigt uppsatt för att få det ur vägen, uppvikta jeans, skjorta och en ylle jacka på det. Det går ju faktiskt att vara lite halv-chic även om man gör grovarbete, det piggar upp något väldigt att ta på sig örhängen och lite läppstift även om man kanske ska dra stängsel eller liknande.getternashage4

Det här är min slit-Pendleton.  Det vill säga en som hade några små små skavanker från början och som jag har till vardags utan att jag behöver vara så där förskräckligt rädd om den att jag inte kan göra något. Mina andra två Pendletons är lite finare så de har jag när jag åker till stan eller något annat som inte lortar ned. Märkligt nog har jag haft den här som hemma på gården-jacka i över ett år nu och det syns ändå inte. Det är verkligen ett tecken på vilken bra kvalité det är i ullen, en skakning och en vädring så är den hur fin som helst även efter att blivit utsatt för hö, slabbiga hästmular och lortiga getklövar. De slabbiga hästmularna syftar främst på Kansas mule då han vet att jag ibland har äpplebitar i fickorna, Ruby är lite mer fin i kanten när hon tigger äpple.

getternashage

Mina en gång ”fin-jeans” har övergått till arbetsbyxor men jag håller på att sy ett par till. Nu när jag haft dem ett ett tag har jag kommit på ett par förbättringar jag vill göra i mönstret och det håller jag på att rita på. När jag får tid över i syrummet det vill säga, just nu är det lite för mycket att stå i utomhus så mina sessioner i syrummet har fått stå tillbaka en smula.
getternashage3

Det går inte att stå lång stund vid staketet innan det dyker upp ett gethuvud eller tre. Lilla Betty är väldigt rar och nyfiken av sig, allt som händer vill hon se och gärna bli lite kramad samtidigt om det går… Och titta så fint hon kan titta in i kameran dessutom! Duktiga lilla get!

getternashage2/Nowadays this is my everyday uniform. Comfy jeans, shirt and my ”wear and tear-pendleton” that I use for everyday unlike my other two that are still in almost mint condition and I only use when being a bit more fancy and going in to town.  Eventhough I’ve been using this pendleton as my at home jacket, wearing it when taking care of the animals and such it’s still in very nice condition. Just shake it and air it and it’s as fresh as ever despite of being exposed to hay, sticky horses nozzels and dirty goat feet.It just shows how incredible durable a good wool quality can be../

2 kommentarer leave one →
  1. Annelie permalink
    maj 23, 2014 1:01 e m

    Jag tycker att den här yllejackan är jättefin. Jag såg en liknande, fast skjorta, på nätet på http://citiboard.se/ , men slog inte till. Antar att det är en one of a kind och svår att få tag i, men den var fin 🙂

    • maj 23, 2014 4:45 e m

      Åh ja det är en av mina favoriter. Har tre stycken. Men de är inte så svåra att få tag på, sök på etsy.com efter pendleton 49er jacket så hittar du säkert nått du gillar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: