Hoppa till innehåll

Godingar i brevlådan!

april 25, 2014

stickat19

Igår fick jag två godingar i brevlådan. Nämligen två Stickat-tidningar från 40-talet. Den ena hade tjusiga Barbara Stanswyck på framsidan och var en specialutgåva med filmstjärnor från både från Amerikatt och Sverige den andra hade vår egen svenska Sickan Carlson på omslaget och var en lite mer traditionell stickat-tidning med en blandning av stickmönster mestadels för dam men även barn och herr..

stickat3

Antingen kan man sticka samma typ av Cardigan-set som Joan Fontaine har eller svenska Maj-Britt Nilsson.
stickatAlice Babs visar upp ett tjusigt set med hatt och halsduk.

stickat2

Olivia de Haviland är alltid min favorit såklart men den här jumpern har nog lite väl stora axelvaddar för min smak.

stickat6

Dåtycker jag nog bättre om både Elizabeth Taylor och Jean Arthursfinaangorajumprar…Sstickat7

stickat8I den andra tidningen med käcka Sickan Carlsson på omslaget fanns det bland annat de här tre jumprarna från soliga Kalifornien. I stort sett samma modell men med olika ytmönster och det gillar jag. Hittar man ett bra basmönster kan man göra det flera gånger om men med olika yteffekter för att få lite variation.

stickat4Jag lägger till mitt nytillskott till samlingen som jag bläddrar i närhelst jag vill ha inspiration.

stickat9

/I got these two knitting magazines from the 40s yesterday in the mail. I love these kind of old magazines, lots of inspiration both for knitting of course but also the overall look of the past, including hair and make up./

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: