Hoppa till innehåll

Påskhelg!

april 21, 2014

påsk6

Jag tänkte innan påskhelgen började att det skulle bli skönt med några dagars ledighet för att få vila. Men på något sätt blev påsken så intensiv att jag nästan skulle behöva vila efter ledigheten. Men så var det ju fantastiskt väder och vi var ute nästan hela tiden och det finns ju så mycket att göra nu när det äntligen blivit säsong för det. Bland annat så grävdes det i trädgårdslandet. I år gör vi upphöjda odlingsbäddar istället för på friland. Återigen användes bakved som byggnadsmaterial. Jag grundade med wellpapp för att kväva alla ”rävsvansar” till ogräs jag drogs med förra året. Sen lite färsk hästgödsel på det (jag har ju stor tillgång till det) sen ett lager halm. Vattna på det sen på med fin kompostjord och man har en bra start. Vi lade lite pappbitar längs skarvarna så jorden inte skulle sippra ut innan den satt sig. Sen ska det på med mer jord upp till kanten och så är det bara att bestämma vilka frön som skall i. Det är nästan det svåraste….påsk5

Jag njöt av påskliljorna som jag glömde att jag planterade i höstas. Härligt när man kan överaska sig själv med blommor ibland!påsk3

Eftersom maken är ölbryggare var vi tvungna att skaffa lite humle till gården. Den här tänkte jag skulle få växa sig stor och sen slingra sig längs en pergola….
påsk4

Ingen påsk utan ägg, det blev både ljusgröna ankägg och fina små mini ägg efter dvärghöns.påsk2

Ankägg smakar på det stora hela som vanliga ägg, gulan är förstås större och vitan är lite annorlunda i konsistensen. Det blir magnifika äggbåtar (äggbåt=fyllda ägghalvor) av dem kan jag lova, fast vi kallar dem äggfärjor eftersom de är så mycket större. De små miniäggen efter dvärghönorna borde man ju kalla ägg-jollar i så fall om man ska vara konsekvent….

påsk/I had a busy Easter spending almost all of it outdoors in the garden. The weather was glorious and we really got a lot of things done making new beds to grow in… No easter without eating eggs of course, both small light green ones from mini-chickens and large light green duck eggs. Duck egg taste almost the same as regular eggs, just a little bit different../

2 kommentarer leave one →
  1. april 21, 2014 6:27 e m

    Wow, ank-ägg asså! Tanken har aldrig fallit på… Hönsägg ska det dock få flytta ”in” en gång i framtiden! Ser ut som du haft en fin påsk!

    http://misslindylee.blogspot.com

    • april 21, 2014 6:37 e m

      Jajjemen, ankor är så söta och dessutom håller de sniglar och sånt borta (samt rensar dammen på växtlighet) så det tänkte vi utöka med. De här ank-äggen vi åt kommer från mannen jag ska köpa mina egna ankor från (när de kommit till världen 😉 ) De har inte lika lång värpsäsong som hönor men det är ju helt klart roligt att äta när de väl värper. Som två vanliga ungefär. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: