Hoppa till innehåll

Pelle-Kanin!

maj 11, 2014

Igår var det en spännande dag. Jag åkte nämligen iväg på en utflykt med mamma, svåger och systerdotter och kom hem med en vit liten Pelle. Mina get-tjejer behövde ha en bock i sin flock och jag hade hittat en fin liten bockkilling åt dem. Han bodde en bit bort så vi gjorde det hela till en dagsutflykt med picknickkorg och hela kittet. Efter att ha letat oss fram genom skogarna kom vi till slut fram till ett hus långt in i skogen på gränsen till Dalarna.

pelle3

Utan el och vatten men med med rejält av rustik charm bodde min nya bockkillings matte. Han hade inget namn än, men så fort jag såg honom visste jag att han var en Pelle för han såg precis ut som en kanin. Liten, vit och så mjuk att man kan börja undra om någon i släkten var en angora-get. Han uppskattade inte att fåpå sig halsband för första gången, inte heller att få gå i koppel. Att få lämna sin lilla mamma var inte heller så roligt men så är det när man är en liten bock-killing som heter Pelle.

pelle

pelle2

Han lärde sig snabbt dock min duktiga lilla Pelle, fann sig otroligt väl med att åka bil och vi begav oss så kvickt vi kunde hemåt genom skogarna. Jag knäppte av en bild från bilden på en fin naturvy vi passerade. Det är verkligen fint i trakterna av bergslagen, Kopparberg och trakterna däromkring… Sen han jag inte få upp kameran mer, resten av dagen fick handla om Pelles väl och ve. Att byta hem sådär kan ju vara lätt traumatiskt för ett litet djur och jag ville att Pelle skulle få göra det så smärtfritt så möjligt. Min nya lilla getabock har nu fått ett egen liten vrå i stallet där han får bo och vila mellan varven han och de andra getterna gör upp om rangordning och vänjer sig vid varandra.   pelle4Yesterday was an exciting day, we headed out on a road trip with one goal in mind. To bring home my new kid buck that will be the future husband of my girls.. He was all white and fuzzy, so soft it was incredible. He didn’t like the leach one bit and to leave his mother wasn’t so fun either. But he turned out to be a very good little buck and took all the changes quite well. I quickly named him ”Pelle” because I thought he looked just like a little rabbit (the swedish translation of Peter Rabbit is Pelle Kanin)…

One Comment leave one →
  1. maj 11, 2014 1:17 e m

    Ååååh vad söt och fin han är!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: