Hoppa till innehåll

Vårskor galore!

februari 6, 2014
tags: , ,

I veckan kom en laddning med skor till Firman och det är ju alltid lika roligt att packa upp dessa godbitar. För vårigare och vackrare än såhär kan det väl knappast bli?DSC_0180

DSC_0184

Den här klassiska slejf-modellen har vi haft flera av genom åren. Nu valde vi en riktigt härlig hallonröd med en lätt touch av guld samt en ljuv gräddvit. Jag vet inte vilken jag gillar bäst, så jag var så fräck att jag tog båda två. Men en flicka behöver ju många skor att välja på, inte sant? Nu är det bara att hoppas på att min brutna lilltå från i höstas (den som Kansas trampade på) har läkt tillräckligt så jag kan ha högklackat igen utan att det börjar göra ont efter ett tag.DSC_0165

Jag har velat ha ett par fina vita högklackade skor hur länge som helst så jag är väldigt förtjust i de här. Kommer bli pricken över i på många 40-tals ensembler i vår och sommar. Nästa uppdrag är att hitta en fin vit handväska som matchar. Inte heller det lättaste eftersom vitt är en lite svår färg (det är ju inte snyggt om det är för kritvitt) och om skinnet inte är bra kvalité så tycker jag att det lätt lite ”tacky” ut.

DSC_0169

När man behöver något lite stadigare än slejfpumps så är de här pärlgrå raringarna perfekt. Jag tänker mig en yllepennkjol och de här innan våren kommit ordentligt och lite kyla fortfarande ligger kvar i luften. Om man vill kan man dessutom ta av rosetten för en mer avskalad look. Men nu gillar ju jag rosetter så de sitter lugnt kvar på mina iallafall…. DSC_0196

DSC_0268

Vi har tagit in skorna i storlekarna 37-41 och självklart tar vi med dem till syfestivalen nästa vecka. De som finns kvar efter det läggs ut på vår webbshop, 1100 pix kostar de. (De röda finns kvar i 38,39,40, de vita finns kvar i 37,38,39,40 och de grå finns kvar i 37,38,39 än så länge)

/Yesterday we got our shipment of springshoes just in time for the fair next week. I fell in love with these three and needed on pair of each. Now I just have to see if my broken pinky-toe (the one Kansas stepped on) has healed enough to wear high heels without it hurting. /

10 kommentarer leave one →
 1. februari 6, 2014 10:46 f m

  Ojoj, så fina de är! Undrar om jag inte måste chansa och beställa ett par, även om jag inte vet exakt storlek. Ska ju ha nytt jobb nu och vill vara extra fin när jag står där i disken på biblioteket.
  Lyckliga du.

  • februari 6, 2014 1:11 e m

   Ifall du är sugen kan jag skicka, men innan mässan nästa vecka då det är Syfestival förstås. De kommer nog ta slut där. Det brukar bli utplockat i storlekarna efter mässa. Vilken storlek har du och vilken var det du var sugen på? De är normala i storlek, jag har 41 rakt över på alla modeller 🙂

  • februari 6, 2014 1:13 e m

   Om de inte passar har vi dessutom givetvis retur 😉

 2. Marie Brattström 070-9151648 permalink
  februari 6, 2014 6:43 e m

  Hej! Jag kan inte komma på mässan, men vill absolut ha ett par röda och ett par grå i strl 41. Älskar mina 3 par Dkode jag köpt av dig <3.

 3. februari 7, 2014 1:02 e m

  Åhåhåh, men jag kan ju inte bestämma mig! Den röda här ovan är fantastisk, men jag tittar också på Vega röd och på Oceane, eftersom jag tror att 38 blir perfekt. Vilken är snyggast???

  • februari 7, 2014 2:34 e m

   Alla fantastiska modeller. Valet blir enklare av att jag upptäckte att Vega 38 var slut och jag har glömt att uppdatera butiken. Men både den röda slejfskon och Oceane är ju fantastiska. HMmm… Det beror kanske lite på vad man har för fötter. Oceane är lite rymligare. Det är en av mina favoriter (fast den andra är ju favorit med 😉 ) Jag har ganska breda fötter. Jag levde i mina hela sommaren funkade jättebra som barfota sko eftersom den var lite större än den andra, inget skoskav alls och så funkade det ju även fötterna blev lite svullna av värmen. Så den största skillnaden är nog att Oceane är större, liksom lite rymligare över tårna likson. Slejfskon (den heter Vivianne) är som sagt lite trängre/smalare. De sitter givetvis också väldigt bra, men det är lite mer att man får gå in dem speciellt om man som jag har breda fötter.. De andra var så rymliga att det inte behövdes. Först tog jag faktiskt inga oceane för jag trodde de var för stora men det var för att jag provade dem med glidiga strumpbyxor och kalla fötter 😉 Sen har Vivianne kardborrband-knäppning. Den andra har spänne och hål. De har samma klackhöjd. mmm… Jag nog inte råda dig mer. för jag älskar båda modeller. 😀 Vi har bara en 38 av vardera modell kvar. 🙂

  • februari 7, 2014 2:39 e m

   Glömde svara på vilken som är snyggast. De är ju helt klart lika snygga! Oceane är kanske lite mer sober med sitt svarta och vita. Som en kvinnlig maffioso-sko… Funkar både på nakna sommarben som på ben i tjocka svarta strumpbyxor.. Vivianne är lite mer poppig och färgglad. Jag tänker mig en fluffig sommarkjol i 50-tals stil och de här till… Får lite franska vibbar av dem av någon anledning också…. Sen har ju de en liten touch av guld (kanske inte syns jättemkt på bilderna) som gör dem väldigt glammiga. Färgen är ganska bra återgiven på bilden. Väldigt klatschig och ren röd. Båda är nog apsnygga till tighta jeans tror jag….

 4. februari 7, 2014 2:32 e m

  Oceane, det får det bli. Blir kanonbra!

  • februari 7, 2014 2:41 e m

   Ojoj! Snabbt beslutat! Jag lägger undan dem och gör paket och skickar då! Skicka mig din adress så fixar jag paketet idag! 🙂 Nya skor för Fru Backlund nästa vecka med andra ord! 🙂 Najs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: