Hoppa till innehåll

I verkstan…

november 25, 2013

Ibland har jag väldigt varierande saker att göra på jobbet. Som i fredags då jag ägnade en stund åt att finjustera längden på mina nya stickor som införskaffades på Syfestivalen. Jag föredrar nämligen att inte ha allt för långa stickor.Det blir lite smidigare att sticka då och därmed mindre slitage på handlederna. DSC_0087

Det är bara att ta fram sågen och mäta ut hur långa man vill ha dem. Först sågar jag av knoppen sen sågar jag försiktigt av den till rätt längd. När det är gjort är det bara att ta fram borren och borra ett nytt hål i knoppen. Här är det lite viktigt att man inte gör hålet för stort så ett skjutmått kan komma väl tillpass. DSC_0090

Men det som är allra viktigast på jobbet i alla lägen och oavsett arbetsuppgifter är fikat. Kanelbulle är inte fy skam och sitter perfekt tillsammans en rejäl kopp te när det börjar lida mot eftermiddag och man ska jobba med pilliga saker.

DSC_0108Sen är det bara att doppa stickan i lite trälim och trycka på knoppen igen. Lite väntan på det så limmet hinner torka och vips har man en förbättrad ”custom-sticka” färdig att användas till allehanda olika stick-projekt.

DSC_0098

En rolig sak med att jobba på familjefirman är att man kan hitta roliga saker i glömda gömmor när man inte har bättre saker för sig eller under tiden man väntar på att lim ska torka. Som den här polaroidbilden på pappa och mig som låg i en gammal låda. Jag är ungefär sex år gammal, ett nytt islandshästföl har fötts och detta var på 80-talet då det var helt okej att hela familjen har matchande mjukiströjor. Sådana här bilder får mig att sakna pappa oerhört men samtidigt blir man ju väldigt glad över att bli påmind  om vad många fina stunder vi haft tillsammans….

/My workday always have many different things on the agenda. Like for instance last friday when I needed to spend some time making my knittingneedles custom-lenght the way I want them. I prefer them a bit shorter to make the knitting go a bit smoother and it also saves the wrists from getting sore. Just to pick out the saw and start, first I take away the knob and then I shorten the needle. Then I drill a new hole in the knob and glue it back on again. At work it’s a necessity to have decent ”fika” and last friday was no different. Tea and cinnamon bun works magic with late afternoons when one starts to get a bit tired. While doing this I found this old photo (a nice thing working for the family business). It’s me and my dad when I was about six years old. A new foul has just been born and this was in the 80s when matching sweaters was common among family members. Looking at this I miss my dad very much…../

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: