Hoppa till innehåll

I söndags..

november 11, 2013

I helgen hade jag storstilade planer på allt jag äntligen skulle hinna göra. Efter att ha gäspat mig ut till hästarna och tagit ut dem i sina hagar så gick jag in och gjorde i ordning en rejäl söndagsfrukost. Nybakat bröd, kokt ägg och blåbärssmoothe. Här skulle det minsann laddas för en produktiv dag!DSC_0043

Men så när frukosten var avklarad fanns det bara en sak att göra. Klockan nio på en söndag är det ju faktiskt helt befogat att gå och lägga sig igen. Speciellt om man har något bra att läsa. Sagt och gjort. Efter att utomhussysslorna är avklarade och frukosten är i magen är det bland det bästa som finns att få lägga sig under det varma täcket igen och jag måste erkänna att jag blev kvar där ganska länge.
DSC_0052

När jag slutligen släpade mig  upp i syrummet var Trisse redan där, han trivs väldigt bra på mjuka varma ställen och det är nästan lite lustigt hur många sådana han hittar runt om i huset. Man kan lägga en filt eller liknande någonstans på förvaring och en kort stund senare har man en katt där. Jag förstår inte hur han snappar upp dessa saker så snabbt. En riktigt förmåga är vad det är. Så med en spinnande katt som sällskap och en tekopp att styrka mig med satte jag igång för att iallafall få litegrann på min lista gjort.
DSC_0057

I vanlig ordning hade jag stökat ned syrummet totalt. Det blir alltid så. Grejer utspridda på golvet och lite varstans. Sen följs det åt av en rejäl städning och fint för ett tag tills jag river fram massa grejer igen och kretsloppet går runt, runt.DSC_0077

Det blev i slutändan så att jag tog det lite lugnt med min ”att-göra-lista”, för jag har verkligen drabbats av höst-trötthet och inspirationen är ganska i botten för tillfället. Så jag körde på underklädes-spåret igen. Det är trevligt att sy trosor i sådana lägen, för det går ganska snabbt och man binder liksom inte upp sig på något stort som kan bli liggande. Dessutom piggar det ju upp att få hantera färgglada band och spetsar.
DSC_0088

När jag tröttnat en smula på trostillverkningen klippte jag till en ny bh också (två faktiskt eftersom jag gillar att göra flera samtidigt). Inte färdig än visserligen men snart så. Ljust rosa fick bli melodin, det ändå är favoritfärgen på underkläder, klassiskt och bra. I själva verket borde jag nog allt skaffa mig lite stretch-bomull i puderrosa så jag kan göra matchande trosor till mina bh-ar. Jag menar när man ändå har möjligheten känns det ju lite snopet att ha så många olika färger hit och dit. Men så är ju tros-tillverkning det optimala att göra med stuvbitar som inte kan bli något annat och då är det är ju inte konstigt att det blir lite av ett färgglatt mischmasch i underklädeslådan till slut.
DSC_0092/My sunday in pictures. After a hearty breakfast I had all sorts of things on my to do list. But tiredness struck and I went to bed with a book instead. After a while I managed to get up in the sewingroom and went on making underwear. The cat held me company../

2 kommentarer leave one →
  1. Johannas Retro permalink
    november 21, 2013 9:01 f m

    Så mysigt! 🙂 Väldigt fint porslin du har

  2. november 22, 2013 9:38 e m

    Men gud vad roligt att sy egna underkläder! Det har jag alltid velat lära mig. Men det verkar lite pilligt – det gäller ju liksom att det sitter bra. Svårt att fixa till med t.ex. skärp som man kan göra med lite större plagg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: