Hoppa till innehåll

Klockarmband..

september 20, 2013

klocka

Idag provade jag något nytt, den här klockans armband var inte helt optimalt. Lite lätt plastigt och obekvämt. Så jag gjorde slag i saken och klippte bort det för att sy ett själv. Jag tog en bit fint skinn som vi hittade hos mormor, gammelmormor och mormor brukade nämligen sy sina egna skinnhandskar och den här biten låg tillsammans bland handskmönstrena. De kommer jag garanterat använda i framtiden, egentillverkade handskar av gammalt snitt känns verkligen som något jag borde göra. Hursomhelst, klockarmbandet blev riktigt bra och det mjuka skinnet känns väldigt skönt mot huden. Mycket bättre än det stela plastiga som var på klockan från början. Själv är bäste dräng brukar man ju säga och för det mesta så stämmer det.
klocka2/Today I tried something new. I didn’t like the wristband on my watch so I made a new one using a fine piece of leather that we found in my grandmothers sewingstash. She and my great grandma used to make their own leathergloves and this was among the glovepatterns. I’m so going to make gloves from that pattern someday when I feel up to it. The wristband turned out great as it happens, nice and soft and just what I wanted./

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: