Hoppa till innehåll

En lördagsutflykt…

september 19, 2013

tiveden5

Förrförra lördagen begav vi oss ut på en utflykt. Det var strålande sol och vi packade picknickkorgen med te och smörgåsar. Målet var inte helt spikat men det slutade med att vi stannade vid den  fina kyrkan i Undenäs.

tiveden4

Lugn och ro och välklippta gräsmattor så långt ögat når. Det är lite fantastiskt att ett sådant litet ställe mitt ute i skogen kan ha en sådan mäktig kyrka. Är man inte förberedd blir man rätt förvånad när man kommer förbi vägkrögen och den här mastodont-kyrkan uppenbarar sig.
tiveden6

Tjusigt inte sant!?

tiveden3

Bekvämt på fötterna för en stillsam flanering. Något som både jag och maken gillar är att långsamt promenera och titta på gravstenar och tänka på de som begravdes för längesedan, titta på fina namn och inskriptioner och fundera på hur livet kan ha varit för dem.tiveden2

Efter vårt kyrkobesök åkte vi vidare in i skogen. Tiveds-trakterna är så otroligt vackra och det är ju bäst att man tar tillvara på att bo såpass nära. Nästa sommar ska jag planera in en långritt på Tivedens ridled. Jag kan tänka mig att det kan bli en alldeles fantastisk upplevelse. Jag hoppas på att Kansas är pigg nog för uppgiften. Ruby blir ju mammaledig till sommaren så hon är ju inte ett alternativ för sådana äventyr.
tiveden

”A couple of weekends ago we took a short trip to discover the woods and lands that we live close to. It’s such a nice thing to pack a picknick basket and take a drive in beautiful country. We ended up by this church in the middle of nowhere. I always been fond of churches, the serenity and walking among the gravestones and imagine the lifestories behind every name. We also drove by the national park Tiveden. Very lovely forests and they also have made riding paths so next year I must plan a ride through those paths, living so close by it would be a shame not to….” 

2 kommentarer leave one →
 1. Betty permalink
  augusti 15, 2014 9:56 f m

  Hej Olivia! Jag läser din blogg och jag tycker verkligen om den, speciellt när du visar vad du syr! Jag försöker få tag i ett mönster på sjömansbyxor och jag vet att du sytt några för länge sen som var jättefina, marinblå med hög midja och knappar på. Kan du ge mig ett tips?
  Hälsningar Betty

  • augusti 17, 2014 9:18 f m

   Hej Betty!
   ja jag gjorde ju ett par för länge sedan. Jag har tänkt att jag ska komma ut med mina mönster till försäljning och då kommer byxorna vara med. Men än har jag inte hunnit med att göra graderinarna och ändringarna som behövs innan de går i tryck. Vet inte när de kommer vara tillgängliga tyvärr. Men tills det är färdigt kan jag ju tipsa om wearing historys mönster. Har aldrig använt dem själv, men jag tror hon har ett byx-mönster som skulle kunna funka. Hoppas det hjälpte lite iallafall 🙂 Ha det bra/ Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: