Hoppa till innehåll

Det sagolikt vackra slottet….

september 14, 2013

lackoslottI veckan var vi på Läckö Slott för att hämta hem utställningen Färgkraft har där varje år. Läckö Slott och dess omgivningar är bland de vackraste platser jag vet och slottet visade sig från sin allra bästa sida när vi var där.

lackoslott3

Dagen var solig och luften var hög och klar. Det var så vackert att det nästan gjorde ont i ögonen och eftersom säsongen är över för den här gången fick vi njuta av slottets storhet nästan alldeles ensamma. Det behövs inte mycket fantasi för att kunna se framför sig hur det kan ha tett sig på 1600-talet. Jag såg framför mig hur en häst liknande Kansas kunde ha galopperat upp längs grusgången mot slottsgården. Romantiskt var ordet!
lackoslott2

För dagen hade jag mina konjaksfärgade brouges från Dkode och turkosa knästrumpor som matchade min blå Pendleton.lackoslott7

lackoslott6De har röjt upp runt den gamla dammen och den har blivit något alldeles sagoligt vacker.

lackoslott4

När man tittar upp mot slottet och det speglar sig i vattnets yta får man nästan en överladdning av romantiska vibbar, nu är ju förstås Läckö lite extra laddat med romantik för mig eftersom det var där maken och jag gifte oss för sju år sedan (ujuj, vad tiden går fort).lackoslott5

Så helt plötsligt ser jag hur ett skepp glider förbi tyst ute på Vänerns vatten. Mäktigt så det förslår från en av Sveriges allra vackraste plats. 


/This week we went to Läckö Castle to take down the exhibition we have there every year. It was a beautiful day and the castle was romantic as ever. It’s one of the most beautiful places in the world I think and since the season is over we got to enjoy it almost all alone and it’s was easy to imagine how it could have been in the 17th century. I could almost se how a horse similar to Kansas could have been galloping up through the castle gates. Lovely and romantic, and of course double so to me since it was there me and my husband got married seven years ago./

 

 

4 kommentarer leave one →
 1. september 16, 2013 3:39 f m

  Så fina bilder 🙂

 2. september 17, 2013 10:28 f m

  Kan bara hålla med. Slottet är vackert från sjösidan också. Pampigt så det förslår 😀

 3. oktober 19, 2013 12:35 e m

  Vilka snygga skor! Har aldrig hört om märket, så det var en positiv överaskning när hemsidan besöktes. Massa fint! Älskar western/viktorianska designen!

  • oktober 19, 2013 1:09 e m

   Visst är de fina. Jag älskar det märket. De är både otroligt fina och samtidigt riktigt bra kvalité. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: