Hoppa till innehåll

En Viktor till gården!

september 10, 2013

traktorn2

I söndags var det en spännande dag må jag säga. Vi åkte nämligen iväg och tittade på en alldeles röd och fin traktor till gården, en BM 230 Viktor från 1957. Den var på tok för fin för att den inte skulle komma med hem med oss.

traktornDet är en diesel-traktor och min traktor-mentor (en äldre herre som är en riktig traktorentusiast och kan det mesta om både traktorer och motorer) försäkrar att det är det bästa man kan ha, speciellt om man är ny på det här med traktorer. Man behöver bara tanka den en gång om året typ och det är inte mycket man behöver meka med den heller. Perfekt alltså. Äntligen kan vi ploga vår väg själva, plöja åkern för potatis och grönsaksland och sätta på en betesputs för att hålla hagarna fina. Det känns väldigt rätt att ha en traktor på gården det må jag säga. Dessutom är det rackarns roligt att köra traktor, mycket roligare än vad jag någonsin kunnat tro. Jag misstänker att jag kommer ta traktorn för att hämta posten ute vid vägen de närmaste dagarna bara för att det är så kul att köra.

viktor/Sunday was an exciting day! We went off to see a tractor and it turned out to be really nice so we bought it for our little farm. It’s a BM 230 Viktor from 1957. My tractor-mentor assures me it’s the best tractor for tractor-novises like us and it’s a diesel so we will only have to put gas in it once a year or so he said. Finally we will be able to plow our road in the winter ourselves and make a bigger patch for potatoes and vegetables, and we can now get a trimmer for the pastures and keep the pens for the horses in tip top shape. I love the new addition to our farm, I never dreamt it would be so fun to drive a tractor. /

One Comment leave one →
  1. september 10, 2013 4:37 e m

    Åh vilken underbart fin traktor och vilken nytta ni kommer ha av den. Vi har tyvärr sålt våran gamla Volvo traktor från -53. Men grannpojken Viktor har en BM Viktor från -56 som vi gläds åt att få titta på 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: