Hoppa till innehåll

En ny kärlek, i bästa 30-tals mundering…

september 3, 2013

Upstairs Downstairs 2-1.2b

-

Upstairs Downstairs 2-1.1 Persie and Hallam

upstairs Downstairs

628x471

bd6ce0044bc7b60a45a3f78b35d84264

2b220ac0ca799d3b64c2bc5db70a4abc

8481a874582cd52634e8392e214ac195

1320567-upstairs-downstairsrs

Jag har en ny kärlek på  brittiska-tv-serie-himlen. Herrskap och tjänstefolk! Inte den gamla långköraren från det sena 70-talet (som visserligen har sin charm) utan uppföljaren som gjordes 2010-2012. Tyvärr har det bara gjorts två säsonger än och det har visst inte påbörjats någon tredje. Något som verkligen är svårt att förstå, för det här är guld i sin renaste BBC-form! Verkligen helt underbart. Det jag inte förstår är hur jag kan ha haft den här serien tillgänglig på netflix i över ett halvår och inte tittat på den än. Vilket visserligen inte gör så mycket eftersom jag inte haft tid och nu är det precis perfekt höstigt väder för att dricka te och se på brittisk aristokrati om kvällarna. Det utspelar sig några år efter att den gamla serien slutade, under mitten av 30-talet och vi får följa en ny familj som flyttar in på Eaton Place och deras tjänare förstås.  Det är fantastiska kläder, interiörer, frisyrer ja allt… Jag blir alldeles begeistrad av inspiration och lyssnar på ”The Palm Court Ochestra” för att behålla känslan även när man inte sitter och tittar och insuper britt-mys. Behöver jag påpeka hur mycket jag älskar ridutstyrseln som ”Lady Persie” har på sig?! Så här ska det se ut när man är ute och rider minsann, jag får jobba på min känner jag. Det är tyvärr alldeles för lite 30/40-tal i de kläder jag rider i nu.

 
 

/I have a new love, it’s the newly made series ”Upstairs Downstairs”. Perfect warderobe, hairstyles and on top all an interesting storyplot and lots of great english actors. Perfect to watch now in the early autumn evenings with a cup of tea. Need I point out how much I love Lady Persies ridingclothes!? I need to work on my own riding warderobe thats for sure!/

 

(Källor till alla bilder finns här!)
5 kommentarer leave one →
 1. Maggie permalink
  september 4, 2013 4:24 e m

  Tack för tipset! Har tagit hem den första ”säsongen”, som verkade bestå av endast tre avsnitt… Hoppas att den är bra! Såg första avsnittet av Restless, men gillade den inte så mycket som jag hade önskat…

 2. september 4, 2013 7:45 e m

  Den serien er lekker. Den gikk på norsk TV her i våres. Håper det snart kommer mer!

 3. september 6, 2013 11:31 f m

  Tack för tipset! Jag tittade på Bomb Girls efter ditt tips här, och gillade det jättemycket!

 4. Rebecca permalink
  september 10, 2013 1:01 e m

  Tack för tipset. Har sett båda säsongerna nu, perfekt när man är sjuk med lite tidsfördriv. Och riktigt bra var den.

 5. september 10, 2013 4:23 e m

  Vad bra att ni gillade tipset! Har sparat de två sista avsnitten själv till helgen då jag verkligen ska ta mig tid och njuta av upplösningen med en kopp te i bästa brittiska anda. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: