Hoppa till innehåll

Senaste tiden ur mobilen…

september 1, 2013

Det var ett tag sedan jag instagram-bloggade. Men här kommer en laddning från min instagram, där jag heter ”retroolivia” om man vill följa mig. /It was a while ago since I insta-blogged. So here’s some pics from my instagram-feed. My name there is ”retroolivia”../

IMG_4711IMG_4702

Eftersom håret började bli långt och lite ostyrigt blev uppsatt hår en räddning under slutet av somaren. I samma veva som de gula loafers från Dkode blev favoritskorna insåg jag att jag behövde en matchande tröja. Så jag färgade lite tvåtrådigt prima ullgarn. Ockragult är absolut favoritfärgen för hösten. Snyggt att matcha med alla färger ju. /Since my hair gotten a bit to willd for nice waves I’ve been sporting a lot of updo’s lately. And of course since I got those yellow loafers I realized that I needed a matching cardigan. So I dyed some woolyarn and started knitting./
IMG_4778IMG_4725

Vi har lyckan att ha världens sötaste katt. Vi tar upp honom så ofta att han vant sig vid att hänga på armen som en bebis och jag tror till och med han gillar det. Trots extremt späckat schema den sista tiden har jag ändå sett till att få lite vilo-tid i sängen om morgnarna efter frukost, det är livskvalité jag inte gärna är utan. Jag brukar sticka två varv innan det är dags att ta tag i dagens göromål. /We have the cutest cat, he gets his fare share of cuddles I can guarantee. Even if I have a lot on my plate at the moment I take some minutes rest after breakfast before going on with the day. Two rows and a cup of tea is all I need./

IMG_4739IMG_4741

Så förstås måste man passa att utnyttja det vackra vädret och att jag har en fantastisk häst till förfogande. Efter jobbet brukar jag skynda mig ut efter middagen på en ridtur innan det blir för mörkt. Men det börjar nog redan bli läge för att skaffa reflexer eller kanske överväga att rida på morgonen, synd att jag är så morgontrött bara. /With the nice weather and a beautiful horse in the pen I try to make time to go horsebackriding as much as I can. After work and dinner I hurry out before the evening gets dark./

IMG_4782IMG_4787

Det är inte bara gula loafers som gäller, de här knytskorna med broage-mönster i svart och vitt är rackarns fina de med. Jag blev mäkta glad att det fanns en ismaskin i korridoren på hotellet när vi var på skomässa för några dagar sedan. Har alltid velat använda en sådan och det kändes mycket befriande att äntligen få hämta is i en hink. Precis som i amerikansk film, på ett ungefär iallafall…/The black and white brouges will be very well used this coming fall. Love black and white shoes.. In the hotel at the shoefair there was an icemachine in the hall. I have always wanted to get ice in a bucket at a hotel like in the movies./

IMG_4789IMG_4791

Isen fick kyla en Spitfire som jag drack på hotelsängen samtidigt som jag läste den här boken. En hårdkokt detektiv i 30-talets Berlin utreder en mordbrand. Riktigt underhållande faktiskt. /The ice chilled my beer that I drank while reading this book. It’s quite good actually, very hardboiled, set in Berlin in the 30s./

IMG_4811IMG_4815

Jag åkte hem lite tidigare från mässan för att hålla ställningarna på Färgkraft. Det här mötte mig framför ateljédörren när jag kom på onsdagsmorgonen. En hel laddning skor, det sista av det vi beställde till hösten. Jag hittade självklart några nya till mina ständigt växande samling. Men blåa skor går ju inte av för hackor de heller. /I went home a couple of days early to take care of the business at home and this was what met me when I got to the studio on wednesday-morning. A shipload of shoes,the last of this autumns order and of course I found a new pair for my collection at home. Love blue shoes as well./

IMG_4832IMG_4833

Häromdagen tog maken och jag en promenad till den här dammen som ligger en liten bit in i skogen, inte så långt från vårt hus. Uppifrån ser den ut som yin och yang-tecknet. Det bodde tydligen en excentrisk person där tidigare som anlade dammen och byggde ett landningstorn. Till jesus som han trodde skulle landa när han såg dammen från himlen. Det var en väldigt fin plats, fridfylld och vacker. Med rosa näckrosor och en alldeles förvuxen och snårig natur runtomkring. /Yesterday my husband and I took a long walk to see this pond in the middle of the woods. It’s shaped like the yin and yang sign, a man lived there before and he believed jesus would land there if there was a sign to leed him. There even was a landing tower and everything. The place had a very nice aura, very mystical with the overgrown nature, the pink waterlilys in the middle of the deep forest./

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: