Hoppa till innehåll

Tillbaka på landsbyggden…

augusti 30, 2013

Nu är jag tillbaka hemma igen och oj vad skönt det är att få komma tillbaka till lugnet på landet efter att ha varit i Stockolmshetsen i några dagar. När jag stod och väntade på tågstationen sög det verkligen i hela mig av hemlängtan och jag kände verkligen en alldeles otrolig kärlek till vår gård på landet. Det är lite lustigt hur det där suget efter storstaden som jag hade i 20 års åldern vid 30 bytts ut till det totala motsatta. Men nog om min kärlek till landsbyggden. Här kommer några bilder från dagarna på skomässa. Jag hann inte ta så många, för det är ju inte alltid läge att ha kameran framme när man jobbar.

anwr

Den sista dagen jag var där tog jag på mig min favoritklänning just nu. Rutigt är grejen alltså! Jag känner mig alltid stilig när jag bär rutigt.  På tåget hem fick jag dessutom komplimanger både till höger och vänster. Bokstavligen faktiskt, för bredvid mig satt en medelålders man som började prata redan innan vi lämnade stationen och var väldigt fascinerad och tyckte jag hade en fin klädsel men samtidigt undrade han hur det funkade att vara klädd sådär och samtidigt bo på ”bonnvishan”. Funkar utmärkt svarade jag utan att anmärka på att min stil faktiskt egentligen inte är tänkt att vara ”rockabilly” som så många ändå vill tro och så även den här mannen…..Inte långt efter det  lämnade medelålders karl som satt och skrev på sin lapptop med lurar i öronen vid sittplatserna på andra sidan gången fram en lapp där han hade skrivit ”hoppas det inte uppfattas som fel signal att ge en komplimang, men schysst stil!” Det hela kändes mycket märkligt, men man får ju lov att ta åt sig även om man kanske just i det läget känner sig blyg och längtar hem till maken, gården och hästarna.

anwr3Så tillbaka till skorna…. Som var syftet för mässan, att visa upp nästa vårs kollektion.  Även om det kommit många nya modeller i Dkode’s kollektion så fastnar jag ändå jämt vid ”vintage” serien som med några förändringar varje år ändå förblir någorlunda lika. Men det är ju inte undra på när de är så tjusiga. Jag kan knappt säga det högt längre hur många skor jag har själv från den här serien. Men det börjar bli många. Undrar lite över om jag inte borde införskaffa någonting som liknar skoaffärs-hyllor för att få plats med dem lite bättre hemma.

anwr4

Det är inte bara damskor, de har även börjar med en liten herr-kollektion. Mycket snyggt och det är ju för väl så det kan bli lite rättvist i det Bonnevierska hemmet och maken kan få sig några schyssta skor han med.

anwr2/I’m back home after the shoe-fair that was this week. The last day I spent at the fair I wore my favorite dress for the moment. Plaid really is ”da shit”. I always feel well dressed when I wear something in plaid. I got compliments from two different middle aged men on the train home, it felt very strange but it’s just to suck up and let it get to you even if all I wanted was to get home to the farm after spending a couple of days in Stockholm. It’s strange how much I love the countryside nowadays, when compared to in my twenties when I loved the big city pulse and couldn’t even think about living in the country. Back to the shoes, and the reason for the fair showing the customers what Dkodes collection for next spring looks like. Even if they make a lot of different new exciting lines my eyes always stays at the ”vintage-line” that with some alterations every season has stayed true for many years now. But it’s such beautiful shoes it’s no wonder. I can hardly say how many shoes I have from this line, but let just say that storing them have started to become an issue. I’m thinking I will have to build shelves like the type they have in shoestores to be able to get some order in my closet. They also offer men’s shoes and that is a good thing because now it can stay a bit equal in our home and my husband can get some nice shoes aswell./

 

2 kommentarer leave one →
 1. Lithia Black permalink
  augusti 30, 2013 6:41 f m

  Jag är lite sugen på att köpa D’kode skor men har ingen butik i närheten av mig som säljer dem vilket känns lite problematiskt eftersom jag helst bör prova skor. Jag har nämligen hallux vulgus på ena foten så köpa snygga skor är alltid problematiskt för mig….Hur är de i storlekarna? Rymliga eller trånga?

  /L

  • september 1, 2013 8:17 e m

   Hej, åh jag tycker verkligen du ska prova Dkode. Det är väldigt hög kvalité på skorna och jag har inte varit annat än nöjd. I storlekarna är de ganska normala, speciellt när man betänker att det är syd-europeiska skor som annars lätt är små i storlekarna. Sen finns det vissa modeller som är bredare än andra, tillexepmel serien Oxford som jag tycker känns lite rymligare. Det är bland annat den där svartvita skon som jag brukar ha på mig, just den modellen heter oceane och är förra säsongens. Men det är ju alltid olika från fot till fot hur en sko passar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: