Hoppa till innehåll

En vecka på Sätergläntan…

augusti 4, 2013

Nu är jag hemma igen efter det här årets vecka på Sätergläntans folkhögskola i Dalarna. I år var det det 31:a året som mamma undervisade i färgning på Sätergläntan, min erfarenhet känns liten i jämförelse men det där första året på gläntan var faktiskt jag med också, fast det var ju i magen på mamma.
/I’m back home after a week in Dalarna, working as mums teacherassistant at the dyeing-course at the folk-school Sätergläntan. It’s the 31st year that mother had the dyeing-course, my experience seems small in comparison but  at least I was with her that first year, although still in the belly.saterglantan3

Den vackra blå dörren på stora huset.  //The beautiful blue door of the main house./

saterglantan2

Utsikt över insjön med stora huset och butiken i förgrunden. Fint som snus är det i Dalarna! /View of the lake and the main house./saterglantan5

Innan frukost sitter vi alltid lite i tidningsrummet och planerar dagen. Trevligt och harmonisk. /Before breakfast we sit for a while in the newspaperroom to go through the day and plan. A lovely way to start the day./

saterglantan4

saterglantan6

Jag återupptäckte den här klänningen som jag inte haft på mig på väldigt länge. Varför förstår jag inte, för den är ju både bekväm och söt. Älskar fickor på klänningar, det är så praktiskt. / I re-discovered this dress that I haven’t worn in quite some time, it’s both comfy and cute so I don’t understand why I forgotten about it./
saterglantan

Jag varvade med mina nya gula loafers och mina olivia-sandaler. Vi hade varmt och fint väder och veckan gick verkligen som smort. /When I wasn’t wearing my new mustard loafers I wore my Olivia-sandals, the weather was warm and nice and the week was great!./

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: