Hoppa till innehåll

Inspiration från böcker…

augusti 5, 2013

bibl3

Jag lyckades få en liten stund för mig själv i biblioteket på Sätergläntan för att bläddra lite i några av alla fina böcker de har där.

bibl2

I ”hundred years of fashion” fanns det både söta flappers och en tjusig tjej i bästa rid-klädseln. Jag älskar den där typen av ridbyxor och skulle verkligen vilja ha ett par själv när jag är ute med hästen. 
bibl4

Mätning av kjollängd i ransoneringstider och en kostym som har både kjol och byxa lämplig att ha när man cyklar.bibl6Den här jackan hittade jag i samma bok. Riktigt tjusig och jag har en fundering på att sy något liknande att ha som en sportig lättare jacka till hösten. Att ha till exempel när jag är ute och rider.bibl5I boken ”Fashion in the forties and fifties” hittade jag dessa sköna damer. Bästa hårinspirationen och är inte den där randiga klänningen fin så säg?
bibl8

I den fanns även den här med, jag måste verkligen göra mig en hängslekjol. Har tänkt det så länge men det har inte blivit av.
bibl7På en hylla stod även den här godbiten som jag varit sugen på att bläddra i länge! Inte bara den där praktiska uppställningen om hur man skaffar en komplett garderob på fyra år utan även en hel del andra praktiska tips i bästa 40-tals anda.
bibl9

Jag markerade den här passagen med rosa. Jag tyckte den var lite roligt formulerad. bibl10

/I got the chance to discover some more books in the library at Sätergläntan and found lot’s of inspiration there. They have a good selection and of course my hands quickly found those with as much 40s inspiration as possible./

 

9 kommentarer leave one →
 1. Susanne permalink
  augusti 5, 2013 6:51 e m

  Nog var den roligt formulerad alltid, ”stockkonservativa” känns inte helt främmande, hihihi 🙂

 2. augusti 5, 2013 7:34 e m

  Stämmer nog faktiskt till viss del! Är ju många män som vill att ”deras tjej” ska ha långt hår tex. Så himla fina bilder allihop!!

  • augusti 5, 2013 8:22 e m

   Ja det ligger nog något i det. 🙂 Visst var de fina! Så inspirerande med gamla bilder..

 3. Maggie permalink
  augusti 22, 2013 5:54 e m

  Hejsan!

  Hittade till din blogg igår och ville bara säga att jag redan är helt förälskad i den! Har massvis med rolig läsning att se fram emot nu när jag går igenom inlägg efter inlägg 😉 Är själv helt frälst i 20-50-tal, men har först nyligen börjat känna mig inspirerad att även anamma klädstilen, främst kanske 40-tal. Skulle vara kul om du ville berätta vilka författare till böckerna ovan? Sökte på titeln på Adlibris, men där fanns det inget… sedan googlade jag och det verkade bara träffa med ett namn, Jane Dorner… Kan det stämma?

  Tack för tipset till serien Restless också! Började precis ladda ner den! Har avverkat ett par stycken det senaste året och är helt fast i exakt den genren! 🙂

  • augusti 23, 2013 10:40 f m

   Hej! Vad roligt att du hittat till min blogg! Du är så välkommen och jag hoppas jag kan fortsätta inspirera. 🙂

   Den första boken finns faktiskt på bokus, här är länken. http://www.bokus.com/bok/9781856697989/100-years-of-fashion/

   den andra var mycket riktigt Jane Dorner som skrivit, men den verkade ha några år på nacken så jag tror inte den är i tryck än, men det finns ju fler bra böcker för inspiration (bättre till och med!!) Jag älskar t.ex. den här serien

   http://www.bokus.com/bok/9780764318580/fashionable-clothing-from-the-sears-catalogs-mid-1940s/

   dom är riktigt bra med många bilder och tydligt framställer förändringarna genom åren..

   Sen är den här väldigt bra med
   http://www.bokus.com/bok/9780500288979/forties-fashion/

   och den här..
   http://www.bokus.com/bok/9780764332272/blueprints-of-fashion/

   ja det var några tips, det finns dock mycket mer.. man kan ju sitta på amazon hur länge som helst och önska sig.. 🙂

   Blev nyfiken när du skrev att du laddat hem ett par stycken i liknande stil som serien ”Restless”. Tänkte om jag råkat missa någonting, oh, hemska tanke!! 😉

   Mvh/ Olivia

   • Maggie permalink
    augusti 24, 2013 7:11 f m

    Åh, tack så jättemycket för boktipsen! De ska jag genast kolla upp!

    Du kanske redan har sett dessa, men de som jag kommer att tänka på såhär på rak arm är:
    Mildred Pierce (med Kate Winslet, hur bra som helst)
    South Riding
    The Bletchley Circle
    Krigets unga hjärtan
    Call the midwife

    Sedan så finns det ju ett par säsonger av Land girls, men den har jag faktiskt inte riktigt fastnat för… Men jag ska ge den ett helhjärtat försök igen! 🙂

   • augusti 25, 2013 8:44 f m

    Ja gör det! Jag gillar dom böckerna själv och har dem i bokhyllan. Eller snarare ligger de framme för jag tittar i dem rätt ofta. 😉

    Hade faktiskt sett alla dom serierna. Bra allihopa! (har du sett ”Bomb girls”? den är också riktigt bra, finns i två säsonger, jag tittar på youtube eftersom jag är kass på att ladda ned saker.. 😉

   • augusti 25, 2013 8:45 f m

    Nej, land girls fastnade jag inte heller för. lite töntig emellanåt, men fina kläder och miljöer var det iallafall. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: