Hoppa till innehåll

Min fläckiga bjässe….

juli 8, 2013

kansasochjag3Vid det här laget har Kansas bott hemma hos oss i två veckor, men jag måste erkänna att det känns fortfarande ganska otroligt att han går därute i hagen. Men det är ju sant, varje morgon går jag ut och hälsar, klappar och kramar lite. Nu när sommaren kommit igång på allvar måste jag  även kräma på med solskyddsfaktor på hans mule innan solen gått upp allt för mycket för att undvika att han bränner sig.

kansasochjag2Han är så fin min Kansas. En riktig bjässe med fånig underläpp som hänger lite som den gör på Sue-Ellen i Dallas. Stora fötter som tallrikar och riktigt härlig svikt i stegen när man rider honom. Det är så häftigt att en 21 år gammal häst kan vara så fräsch och fin som han. Jag inser ju att jag har en begränsad tid med honom (för hästar blir ju ändå inte hur gamla som helst, trots att man önskar det) så därför är det extra viktigt att ta tillvara på varje sekund vi har tillsammans. Han ska få den bästa pension som någonsin kan tänkas hemma hos mig och i morgon börjar vi så smått med att bygga på boxar i ladan (De måste ju bli färdiga innan hösten då Ruby och Kansas ska få sova inomhus om nätterna). 

kansasochjag”Kansas has lived at our place for almost two weeks now and I still can’t really get used to that he is all mine. I go out in the pen in the morning to pet him and now when the sun is strong put sunscreen on his nozzle and count my blessings that he is mine. He is so big and grand, with his silly lower lip that hangs a bit (like Sue-Ellens in Dallas) and his big feet that are like plates compared to Rubys tiny ones. I’m gonna give him the best retirement he could ever wish for, but although he’s 21 years old he still looks like 15. I hope it can stay that way for as long as possible.Tomorrow we will start to build on the box stalls inside our barn.. Exciting and fun and of course they will have to be ready before autumn comes and it’s time for Ruby and Kansas to sleep indoors..”

3 kommentarer leave one →
 1. juli 9, 2013 7:28 f m

  Han är så otroligt vacker, din Kansas! Jag följer er med ett leende på läpparna! Jag hoppas verkligen att han kommer att bli pappa nästa år och därmed får leva vidare på det viset.
  Så har vi haft lyckan att göra med familjens gamla hund. Disa gick bort för snart fem år sedan, men hade fått inte mindre än tretton valpar under sin livstid och ett av hennes barnbarnsbarn är nu familjens älskade Assar-kille. Världens go’aste hund, som är fullständigt avgudad hos oss alla och lär mina pojkar hur det är att leva med djur. Två pojkar som för övrigt tycker att hästar är underbara! 🙂

 2. september 18, 2014 7:12 f m

  Jag hittade dig och Kansas via Google och blev så glad över att få se bilderna på Kansas.
  Jag har ett sto Black Lady född 1997 efter Kansas u Chess. Jag köpte Lady i Töreboda för 9 år sedan.Det där med hängande underläpp och stora fötter känner jag igen. Lady har ett bra psyke och går fram över allt utan tvekan. Titta på min hemsida där Lady och de andra hästkompisarna i stallet finns med.

 3. september 18, 2014 9:39 f m

  Jag har ett sto efter Kansas King som heter Black Lady född 1997. Jag känner verkligen igen den hängande underläppen, stora fötter och stabilt psyke.
  Jag köpte Lady i Töreboda för 9 år sedan och är så glad över att ha fått ha Lady alla dessa år. Hon är 17 år nu och fortfarande lika pigg , speciellt när hon får galoppera på stranden eller hoppa.
  Titta gärna in på min hemsida där Lady finns tillsammans med sina hästkompisar i stallet i Falkenberg. http://gunillaangel.wix.com/gunillas-hemsida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: