Hoppa till innehåll

Öland i sol!

juli 7, 2013

Igår var mamma och jag på Öland och jobbade. Det var vår vän och garn-kollega Karin Öberg som hade öppet hus och stickcafé och vi var där för att visa garner ur Färgkrafts sortiment och erbjuda lite workshops. Vi hade en mycket fin dag och Öland så här års är otroligt vackert.

öland

Morgonpromenad med Bobby som fick följa med den här gången. Alvaret är så vidsträckt och häftigt. Jag riktigt såg framför mig vad härligt det vore att gallopera fram med Kansas och hoppa över alla stenmurar.

öland2

Karin har den mest fantastiska trädgård, fylld till bredden med blommande jasminbuskar. Som jag njöt. Jag älskar verkligen jasmin och doften var nästan bedövande god. Härligt, härligt!
öland3

Jag skulle kunna stå bland buskarna och sniffa hela dagen.

öland7

Så otroligt vackra!öland4

En lite posering för att visa utstyrseln för dagen. Jag tog de svalaste kläder jag har, vilket var smart för dagen visade sig bli båda varm och solig. Min omgjorda vintagekjol i rayon samt en sidenblus som jag fått av mamma.öland5

Det var ju inte bara utisktsbeundran och jasminsniffande. Vi skulle ju jobba också. Bland annat erbjöd vi detta. Prova på ”tok-tryck” med pigmentfärg. Man tager vad man har, en liten vedpinne tillexempel och trycker med. Kan bli ganska häftigt med mycket små och enkla medel. (och jag tror ingen fick färg på kläderna heller)
öland6

Det bjöds på uppfriskande bubbel, väldigt uppskattat och trevligt. 
öland8

Mamma demonstrerar stick-tekniker för damerna.

öland9

Jag tog mig en vilopaus inne lite för att svalka mig och vila fötterna. Röda skor är en favorit och dagen till ära hade jag på mig mina Olivia skor från Rocket Originals.

öland10

Vi hade lagt upp garnerna mot husväggen med utsikt över alvaret. Jag måste verkligen försöka att så valmo på vår blomsteräng framför huset. Jag hoppas de kan ta sig för det är så fint med röda valmo som svajar i vinden.

öland11

Vid ett bord fick man prova på att virka med våra tvåfärgade garner. Det blir så fina mormors-rutor med tvåfärgat. Fint som snus!

/Yesterday we went to Öland for work (one of the islands in the south of Sweden). We had a wonderful time with lots of lovely lady-customers knitting in our friend and fellow yarn-businesswoman Karine garden. She had the most wonderful jasmine growing in her garden, the smell was absolutely intoxicating and I wished that I could have those bushes at home. Not possible alas, because of our colder climate. I had my vintage rayon skirt on and a light silk blouse. I matched it with my red Olivia shoes from Rocket Originals.  We knitted, crocheted and did some easy printing with our print-colors. The day was sunny, we had fun and it was a very good day of work./

3 kommentarer leave one →
 1. juli 7, 2013 8:27 e m

  Ser så härligt ut med Jasmin, solen och alla härliga garner. Ni måste haft en fantastisk jobbdag.

 2. juli 7, 2013 9:01 e m

  Vilka fina bilder!
  Med risk för att vara viktigpetter, så hör jag min mammas ord ringa i öronen: schersmin är det väl, inte jasmin? http://blog.svd.se/tradgard/2010/07/16/jasmin-eller-schersmin/

  • juli 7, 2013 9:40 e m

   Ja det är ju så fint på Öland att det är klart bilderna blir bra ;)..
   Det är ingen fara, ibland måste man viktigpettra. Hon själv sa att det var jasmin (men det måste ju inte stämma för det;)) och de såg inte ut som mina shesrminbuskar hemma så jag tänkte att det kanske var möjligt för jasmin att växa på Öland. Men det jag vet ju inte säkert, bara något jag antog eftersom det är så mkt varmare där. Bladen såg annorlunda ut också, lite grönare och tjockare liksom. Vore intressant att veta vilket det var. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: