Hoppa till innehåll

Turkosblå klänning vid en rosa pionrabatt…

juli 2, 2013

pion2

Det har ju varit en hel del hästgrejer och kroppsarbete de senaste dagarna, men lite har jag allt hunnit sy också. Den här omlottklänningen började jag på för ett tag sedan och i gårkväll fick jag äntligen lite tid för mig själv i sy-rummet så att den kunde färdigställas. Det är samma modell som den förra omlotten i ett härligt tunt bomullstyg som jag hade i mitt förråd. Inte lika sladdrigt som det förra tyget vilket jag nog tycker gör den här lite mer stilig än den förra. Men så var ju den första avsedd för hemma-mys också och då är ju bekvämlighet prio ett.

pion3

Som en extradetalj fick snedremsorna vara i ett annat tyg som var randigt. Jag gjorde ett knytskärp i samma tyg men eftersom jag ville kunna ha andra skärp till klänningen satte jag inte fast det. Den andra klänningen satte jag små tryckknappar på i midjan, men nu tog jag istället en vanlig knapp då jag märkte att det där med enbart tryckknappar i midjan gör att de ibland knäpper upp sig när man sitter ned. Olämpligt kanske om man är utanför hemmet i sin omlottklänninge och inte vill visa upp underkläderna för folk.

pion4

Jag älskar mina rosa pioner som fortfarande står med all sin prakt i min rabatt. Rosa och blått är verkligen tjusigt ihop.

pion/It has been a lot of hard bodily labour and horsebusiness last couple of days. But I did manage to get some time in my sewingroom the other day and finished this wrap dress in blue that I started some time ago. I love this kind of blue, very summery and cool. The fabric is a thin cotton that I had in my stash. My peonies are still in full bloom and are more magnificent than ever…./

4 kommentarer leave one →
 1. juli 2, 2013 3:26 e m

  Supersnygg klänning, som allt annat du får till! Om du började sy till försäljning skulle jag lätt bli ”stammis” 🙂

 2. juli 2, 2013 3:48 e m

  Lovely dress! I love the blue color of your fabric and the contrasting fabric with small stripes

 3. juli 3, 2013 9:52 f m

  Finfina bilder. Riktigt härlig klänning, så fin ihop med ditt röda hår.

 4. juli 4, 2013 5:04 e m

  Alltså! Du är så himla kreativ och tjusig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: